2024. április 26. - Ervin

Szorul a hurok a kuruc.info körül?

Komoly vizsgálatot helyezett kilátásba Kondorosi Ferenc igazságügyi államtitkár abban az ügyben, hogy felkerülhetett-e, s ha igen, milyen módon Schmidt Mária, a Terror Háza múzeum főigazgatónőjének állítólagos híváslistája egy internetes portálra.
2007. január 29. hétfő 11:27 - Hírextra

A kuruc.info radikális jobboldali internetes portál tegnap közölte Schmidt Mária mobilszámát, valamint egy állítólagos listát arról, hogy a Terror Háza Múzeum főigazgatója milyen közéleti személyiségeket hívott január 15. és 25. között. A portál nem sokkal később visszavonta azt, mondván, valószínűleg valaki felültette őket.

Schmidt Mária vasárnap közleményben tudatta, hogy a kuruc.info hírportál hónapok óta sorozatosan támadja személyét, magánéletéről "hazugságokat, aljas rágalmakat terjesztenek". "A médium ellen ezért megteszem a szükséges jogi lépéseket" - írta.

A híváslista személyes adat, jogosulatlan megszerzése köztörvényes bűncselekmény – hangsúlyozta Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos a Népszabadság című napilap mai számában megjelent nyilatkozatában. Szerinte az, hogy a lista hamis, aligha enyhít a vétken.

A Magyar Nemzet című lapban január közepén jelent meg Horváth Zsolt álnéven egy cikk, amelyben az azóta is ismeretlen szerző azt állítja, hogy az Orbán Viktort eltávolítani óhajtó jobboldali elégedetlen csoportok egyike vezetőjeként Schmidt Mária új jobboldali párt alapítására készül. A főigazgató visszautasította a vádakat, s nyilvános vitára hívta ki a szerzőt, aki azonban arra hivatkozva, hogy meg akarja őrizni névtelenségét, nem óhajtott nyilvános vitába bocsátkozni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását