2024. május 7. - Gizella

Szocialista pártpropagandától retteg a fideszes szóvivő

A Fidesz szerint a MÁV Intercity járatain olyan "szocialista propagandakiadványt" adnak ingyen az utasoknak, amelyben egy Orbán Viktort lejárató, Gyurcsány Ferencet magasztaló írás jelent meg. Erről Szijjártó Péter beszélt szerdán, a MÁV budapesti székház
2007. január 17. szerda 14:17 -

Az Intercity-n utazók a MÁV tiszteletpéldányaként kapják meg az egyébként 595 forintba kerülő MIX magazint, amelynek főszerkesztői vezércikke "Orbán Viktor tudatos, gyalázatos stílusú és alpári lejáratását tartalmazza" - mondta a legnagyobb ellenzéki párt kommunikációs vezetője. Hozzátette: az említett cikkben "egy szánalmasan szolgalelkű, ömlengő magasztalás" is szerepel Gyurcsány Ferencről, "amit talán a Kim Dzsong Il észak-koreai vezért kötelességből ajnározó helyi újságírók is megirigyelnének".

Hozzátette: az említett cikkben "egy szánalmasan szolgalelkű, ömlengő magasztalás" is szerepel Gyurcsány Ferencről, "amit talán a Kim Dzsong Il észak-koreai vezért kötelességből ajnározó helyi újságírók is megirigyelnének".

"Felháborítónak tartjuk, hogy miután a MÁV drasztikus jegyáremelést követett el, bezárják a szárnyvonalakat, és a családoknak egyre többe kerül a vonaton utazás, (...) egy szocialista propagandakiadványt ingyenesen megkaphatnak az utasok" - fogalmazott a politikus. Mint mondta, a MÁV eddig 16 százalékkal emelte a vonatjegyek árát, és tavasszal újabb 17 százalékos emelésre készül. A Fidesz szerint úgy tűnik, azért kell magasabb árat fizetni a vonatokon, hogy legyen miből fizetni a szocialista párt legújabb propagandáját, amelyet most éppen egy állami vállalattal végeztet el.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a rendszerváltás előtti időket idézi, hogy egy állami vállalat a kormányzati propagandagépezet egyik elemévé válik. A szóvivő felszólította a közlekedési minisztert, hogy azonnal fejezzék be az akciót; Kóka János "ne így akarjon jó pontokat szerezni Gyurcsány Ferencnél". A MÁV-ot arra kérte, hagyjon fel az újság terjesztésével a vonatokon, "ne erre költsék a megnövelt jegyárakból származó plusz bevételt".

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője reagálásában az MTI-nek elmondta: a vonatokon elhelyezett különféle sajtótermékek nem propagandaeszközök, a vasúttársaság az újságokkal "plusz szolgáltatást" nyújt az utasoknak. Kiemelte: az utazás hasznos eltöltését kívánják elősegíteni, hasonlóan más közlekedési vállalatokhoz, illetve légitársaságokhoz.

Kavalecz emlékeztetett arra, hogy az intercity-n az utasok évek óta ingyenesen olvashatnak különféle lapokat, többek között Metrót, Világgazdaságot, Heti Választ. Hozzáfűzte: ezek tartalmát a MÁV nem vizsgája.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását