2024. május 6. - Ivett, Frida

Orbánék az igazságosságról lamentálnak

Szombaton tartja a Fidesz összegező konferenciáját az igazságosság témakörében Budapesten - jelentette be a Jövőnk munkacsoport képviselője egy sajtótájékoztatón, ahol a munkacsoport képviselői beszámoltak legutóbbi fővárosi és vidéki tapasztalataikról is
2007. január 24. szerda 13:41 - Hírextra

Vukovich Gabriella demográfus elmondta: szombaton összegezik a Navracsics Tibor frakcióvezető által ősszel, a Fidesz győri kongresszusán meghirdetett vitasorozat első témájáról, az igazságosságról elhangzottak tapasztalatait. A záró konferencián felszólal Navracsics Tibor és beszédet mond Orbán Viktor pártelnök - tette hozzá.

Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője, a Jövőnk műhely vezetője a fővárosi Újpalota lakótelepén tett látogatás tapasztalatainak összegezéseként elmondta: a panel-lakótelepeken élő emberek a legkiszolgáltatottabbak, őket érintik leginkább a kormány áremelési intézkedései. Mint mondta, egy ilyen helyen élő család jövedelmének igen jelentős hányadát emészti fel a lakhatás finanszírozása.

A kormány Panel plusz programjáról az érintettek azt mondták, hogy maga a program jó, ám a legszegényebb rétegeken nem segít; emiatt már a lakótelepeken belül is érezhető a differenciálódás, ami feszültségeket gerjeszt - tette hozzá a politikus. Salgótarjánban egy lakótelepen, egy hajléktalanszállón, egy plébánián és egy lakossági fórumon találkozott a közelmúltban a városlakókkal a Jövőnk munkacsoport stábja - mondta Rónaszékiné Keresztes Mónika. Salgótarjánban 40 százalék a nagyon szegények aránya, 50 százalék körüli a középréteg, és csak 10 százalék él jómódban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a középréteg egy része - az államigazgatásban tervezett leépítéseket követően - az elszegényedők arányát fogja növelni.

Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője a párt novemberben, Győrben megtartott kongresszusán jelentette be, hogy idén tavasszal négy témában kezdeményeznek vitasorozatot.
Az igazságosság témáját februárban az életminőséghez kapcsolódó környezetvédelmi, fogyasztóvédelmi, valamint a fogyatékosok problémáiról szóló vita követi. Márciusra a közszolgáltatásokról, az állam feladatairól szóló vitát javasolta a frakcióvezető, áprilisban a versenyképesség kerül napirendre.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását