2024. március 19. - József, Bánk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Továbbjutást ért a Vidi-győzelem

Akárcsak két héttel ezelőtt, a Vidi FC csütörtökön is legyőzte a görög PAOK csapatát a labdarúgó Európa Ligában: a magyar bajnok - amely október 25-én 2-0-ra nyert idegenben - ezúttal hazai pályán, a Groupama Arénában nyert a görög csapat ellen 1-0-ra.
2018. november 9. péntek 08:11 - HírExtra
 

A fehérvári együttes, amely sikerének köszönhetően már hatpontos, és a százszázalékos Chelsea mögé feljött a továbbjutást érő második helyre a csoportban, november 29-én a fehérorosz BATE Boriszov vendége lesz.

Az L jelű négyes másik csütörtöki meccsén az angolok 1-0-ra győztek Boriszovban és már továbbjutottak.

Európa-liga, csoportkör, L csoport, 4. forduló: Vidi FC - PAOK (görög) 1-0 (0-0) -------------------------------- Groupama Aréna, 17 208 néző, v.: Palabiyik (török)

gólszerző: Milanov (50.)
sárga lap: Fiola (20.), Hadzic (49.), Nikolov (59.), illetve Léo Jabá (29.), el-Kadduri (46.), Sahov (82.)

Vidi FC:
-------
Kovácsik - Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira - Nego, Hadzic, Pátkai - Huszti (Kovács I. 66.), Milanov (Nikolov 58.) - M. Scepovic (Hodzic 77.)

PAOK:
-----
Pahalakisz - Léo Matos, Varela, Crespo, Tosca - Sahov, Vernbloom - Limniosz (Biseswar 60.), el-Kadduri (Akpom 63.), Léo Jabá (Warda 70.) - Prijovic

Jó előjelekkel vághatott neki a magyar bajnok a PAOK elleni újabb összecsapásnak, hiszen két héttel ezelőtt a görögök otthonában - nagy bravúrt végrehajtva - 2-0 arányú győzelmet aratott. A két együttes abban a tudatban lépett pályára, hogy a győztes - a továbbjutás szempontjából - kedvező helyzetbe hozza magát, ugyanis a kilencpontos Chelsea mögött mind a PAOK-nak, mind a Vidinek 3-3 pontja volt. Ráadásul a forduló előtt a BATE Boriszov is ugyanannyi ponttal állt a csoportban.

A hazaiak edzője, Marko Nikolic ugyanazt a kezdőt küldte pályára, mint Szalonikiben, a vendégek trénere, Razvan Lucescu három helyen változtatott.

Az első negyedórában nem estek egymásnak a csapatok. Ugyan a görögök birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult. A hazaiak megszállták saját térfelüket és igyekeztek a megszerzett labdákkal néhány érintésből az ellenfél kapuja elé kerülni. A folytatásban is inkább a Vidi akarata érvényesült, a PAOK-nak láthatóan nem ízlett a szívós, kemény védekezés. Az első félidő gól nélkül ért véget.

Fordulást követően nem kellett sokat várni arra, hogy "felrobbanjon"" a stadion: az 50. percben az előrehúzódó Vinícius beadását Georgi Milanov gyönyörűen fejelte a görög kapuba. A hátrányban lévő PAOK megpróbált nagyobb nyomást helyezni a fehérvári védelemre, amely jól állta a sarat. A 79. percben Nikolov lábában volt a meccset eldöntő gól, de 18 méteres lövését üggyel-bajjal védte Alexandrosz Pahalakisz. A 84. és a 91. minutumban a vendégek igen közel kerültek az egyenlítéshez, ám előbb Vinícius a gólvonal közeléből vágta ki Diego Biseswar lövését, majd Pontus Vernbloom életerős próbálkozása centiméterekkel kerülte el Kovácsik Ádám kapuját. A görögök elkeseredetten küzdöttek az egyenlítésért, de nem tudtak eredményesek lenni, így a Vidi újabb bravúrjával nagy lépést tett az áhított továbbjutás felé.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Vidi szerb edzője, Marko Nikolic gratulált játékosainak, mert újabb kiváló eredményt értek el és nem először az elmúlt két évben. Azt hiszem, méltó módon képviseljük a magyar focit Európában - jegyezte meg.

"A sorsolás óta többször elmondtam, eredményesek akarunk lenni és nem dekorációnak vagyunk itt" - fogalmazott.

Marko Nikolic úgy vélte, nehéz a PAOK ellen úgy lehozni két meccset, hogy az ellenfélnek szinte egyetlen igazi helyzete sincs, márpedig a Vidinek sikerült.

A görögök román edzője, Razvan Lucescu kiemelte: mindkét találkozón óriás különbség volt a két csapat között, mert ők megpróbáltak futballozni, míg ellenfelük "csak előrerúgta a labdát és ebből talált gólokkal nyert". Ugyanakkor elismerte, hogy a két meccsen egyszer sem tudták feltörni a Vidi védelmét és a magyarok minden próbálkozásukat "megfojtották".

Hangsúlyozta: a futball néha nem igazságos, mert lehet, hogy a jövőben a Vidi ellen hatból hat mérkőzést nyernének.

A kapus Kovácsik Ádám emlékeztetett arra, hogy egyszer sem kellett védenie a találkozón, annyira jól védekezett előtte a csapat. Mindenki párharcokat nyert és maximálisan betartotta a taktikát, ez kellett a három ponthoz - tette hozzá.

A középpályás Pátkai Máté szerint a védekezés és a szervezettség volt a siker kulcsa. A PAOK-nak egy-két gólszerzési lehetősége volt csak, ez mindent elmond - jegyezte meg.

Paulo Vinícius szerint mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez, és végig kontrollálták a meccset. Kérdésre elmondta, a győztes gól előtt nem gondolt semmire, csak futott előre és sikerült gólpasszt adnia. Megemlítette, nem emlékszik arra, mikor adott utoljára gólpasszt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását