2024. május 2. - Zsigmond
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Négy magyar győzelem

Négy magyar elsőség született szombaton Zágrábban, az Arany Medve elnevezésű nemzetközi úszóviadal első napján Cseh László, Bernek Péter és Dara Eszter jóvoltából.
2009. június 7. vasárnap 08:56 - HírExtra
A háromszoros pekingi olimpiai ezüstérmes Cseh, akit az első számú külföldi sztárként üdvözöltek a szervezők a verseny honlapján, két számban bizonyult verhetetlennek: 200 m gyorson (1:48.95 perces medencecsúcs) és 200 m vegyesen (2:01.59 p). Előbbinek a döntője után ráadásul két honfi- és csapattárs, a szintén Kóbánya SC-s Kozma Dominik (1:51.58) és Kovács Norbert (1:52.18) állhatott fel mellé a dobogóra.

Cseh szombati harmadik döntőjében, 100 m pillangón negyedikként (54.70 mp) csapott a célba. Ugyancsak első lett Bernek Péter 200 m háton (2:01.31), Takács Krisztián pedig a harmadik 50 m gyorson (22.95 mp).

A nőknél a 100 m pillangót Dara Eszter nyerte (59.23 mp), Kádas Vivien 200 m gyorson lett második (2:03.31 p), Balogh Boglárka pedig 200 m háton a harmadik (2:24.30 p).
Az időeredmények még jobbak is lehetettek volna, ha nem fúj viharos erejű, port szállító szél az uszoda fölött, alaposan rontva a versenykörülményeken. Ezzel együtt is Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya összességében úgy értékelte itthonról a távirati irodának, hogy felkészülési időszakról lévén szó az eredmények "nem rosszak".

Az első napon - az uszodán kívül - akadtak kellemetlenségei a magyar küldöttségnek. Pontosabban a dunaújvárosiak sétája torkollt incidensbe: helyi fiatalok ugyanis beléjük kötöttek, néhányukat megverték, Takács Krisztiánt pedig - amint arról Turi György, a Kőbánya SC vezetőedzője Zágrábból beszámolt az MTI-nek - meg is rúgták a magyarokat sárga pólójuk miatt "leukránozó", azaz ukránnak néző támadók.

(Szombat este 20:15-től horvát-ukrán labdarúgó-világbajnoki selejtező zajlik a horvát fővárosban.)Az úszók szerencsére el tudtak menekülni a helyszínről, s Takács a medencecsontját ért rúgás nyomát magán viselve érte el a bronzérmes helyezést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását