2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hátba szúrt női tőrözők?

Az olimpia legkínosabb esete volt magyar szempontból a női tőr-válogatott produktuma. Pénteken lesz az ügyben a fegyelmi tárgyalás, sor kerül Ujlaky Virginie meghallgatására is. Ujlaky viselkedése miatt majdnem kizárták a magyar csapatot, ezt a szégyent c
2008. szeptember 23. kedd 10:36 - Hírextra
Ujlaky az olimpia óta Franciaországban tartózkodik, nincs róla hír.

A magyar női tőrválogatott a pekingi olimpián nagy esélyt szalasztott el, mert a nyolc között legyőzte a németeket, az elődöntőben azonban kikapott az Egyesült Államoktól. Az elveszített elődöntő és a bronzmeccs között a társulat az olimpiai faluba távozott, rögtönzött fegyelmi tárgyalást tartott, mert a tartalék, a Franciaországban nevelkedett Ujlaky Virginie minősíthetetlenül viselkedett.

Bernát Zoltán szövetségi kapitány elnökségi jelentésében most elevenítette fel a részleteket - értesült az index.hu. Kiderült, Ujlaky sportszerűtlen és szabálytalan viselkedése miatt verseny közben a zsűri jelezte a magyaroknak, hogy kizárják őket. A junior világbajnok Ujlaky ugyanis elhagyta azt az előre kijelölt zónát, amelyikben a csapat tagjainak tartózkodniuk kell az előírások szerint.

"Innen mindig csak az állhat fel, akit a pástra szólítanak. Ebben a ketrecben nem volt maradása Virginie-nek, átment az amerikaiak térfelére. Az első hat meccsen még velünk tartózkodott, de akkor sem segítette, hanem inkább szidta társait" - mondta Bernát az Indexnek. Viselkedésének már volt előzménye, a bemelegítésnél megtagadta, hogy Mohamed vele iskolázhasson, az egyéni versenyek alatt el sem ment megnézni társait.

Miután felállt, az édesanyjához ment, ez tűnt fel a zsűrinek, amely jelezte, csak azért nem szüntetik be azonnal a meccset, mert az amerikaiak vezetnek, és nyerni fognak. "Valószínűleg a kizárás okozta bonyodalmakat, óvást, ellenóvást szerették volna elkerülni" - tette hozzá a kapitány.

"Ha nyerünk Aida fantasztikus hajrája után, akkor sem lehettünk volna döntősök. Mivel a csapattagok ismerték a zsűri döntését, teljesen szétestek. Annak ellenére, hogy kikaptak, kicsit megnyugodott a lelkük. Legalább a bronzért mehettünk, nem diszkvalifikáltak bennünket. Ujlaky nemcsak a meccs eredményét veszélyeztette, hanem az egész csapat későbbi helyezését" - mondta a kapitány.

Pénteken, 26-án ül össze a fegyelmi bizottság, akkor elmondhatja a versenyző az érveit - mondta Bernát. A szövetségi kapitány jelezte: nem akar a sajtón keresztül egy nyilatkozatháborúba belemenni. "Jöjjön el, mondja el, mi történt, a testület pedig majd ítélkezik, mekkora hibát követett el" - magyarázta.

Az Index úgy tudja, Ujlaky nem reagált a hivatalos megkeresésekre. Visszatérése után Franciaországba ment, és egyelőre nem vette fel a hazai szövetséggel a kapcsolatot.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását