2022. október 1. - Malvin

Éremesély: döntés októberben

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság október 17-ig adott haladékot a fehéroroszok doppingolással vádolt két kalapácsvetőjének, a Pekingben ezüstérmes Vagyim Gyevjatovszkijmak és bronzérmes Ivan Tyihonnak igazuk bizonyítására.
2008. szeptember 22. hétfő 07:18 - Hírextra
A két atlétának az augusztus 17-i ötkarikás döntő után levett mintájában túl sok volt a tesztoszteron, ezért kell felelniük a NOB fegyelmi bizottsága előtt. Amennyiben a testület bűnösnek találja őket, elveszthetik az érmeiket, s ez esetben az ezüst az eredetileg negyedik helyen végzett Pars Krisztiánhoz kerülne.

A fegyelmi bizottság vezetője, a német Thomas Bach kora délután még csupán annyit közölt: "ma biztosan nem hozunk döntést ebben a két ügyben". A NOB aztán később úgy döntött, hogy október 17-ig ad lehetőséget a két atlétának arra, hogy további - bizonyítékokkal alátámasztott - magyarázatot adjanak arra, hogy miért volt a mintájukban a megengedettnél magasabb a tesztoszteronszint.

"Várunk és reménykedünk. Tudjuk, hogy tiszták vagyunk, de most nem tehetünk mást, mint várunk az információkra" - jegyezte meg a vasárnapi, három és félórás meghallgatás után Gyevjatovszkij.

A vasárnapi tárgyaláson jelenleg egy másik ügy van napirenden: egy lengyel kajakos doppingvétsége. A PAP lengyel hírügynökség két hete arról számolt be, hogy Adam Seroczynski Pekingben levett mintájában az anabolikus szteroidok közé tartozó clenbuterol nyomaira bukkantak.

Ez is érdekes magyar szempontból, hiszen Seroczynski az olimpián társával a negyedik helyen végzett K-2 1000 méteren; amennyiben kizárják őket, a mögöttük ötödik Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor duó egy helyet előreléphet.

A fegyelmi testületnek joga van kizárni a sportolókat, de dönthet úgy is, hogy továbbküldi az ügye(ke)t a NOB végrehajtó bizottságának.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását