2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Panaszvizsgál az EU ombudsman

Az európai ombudsman az Európai Unió (EU) intézményei és szervei tevékenysége során felmerülő hivatali visszásságokkal kapcsolatos panaszbeadványokat vizsgál ki, hivatala nem fellebviteli szerv a nemzeti bíróságok és az ombudsmanok döntései tekintetében -
2008. szeptember 15. hétfő 12:43 - Hírextra
Uniós állampolgárok, üzleti vállalkozások, szervezetek panasszal élhetnek, amennyiben az EU intézményeiben és szerveiben hibás eljárást észlelnek. Panaszt az EU bármelyik hivatalos nyelvén lehet tenni, a beadvány levél, fax vagy e-mail formájában juttatható el az ombudsamni hivatalhoz - mondta Nikiforos Diamandouros.

Közölte, nem vizsgálhatja a nemzeti hatóságokkal szembeni panaszt, a nemzeti bíróságok és ombudsmanok tevékenységét, valamint a vállalkozásokkal és magánszemélyekkel szembeni panaszokat.

Az ombudsman elmondta, hogy Magyarországról - a 2004-es uniós csatlakozása óta - 207 panasz érkezett hivatalához. Ebben az évben eddig 33 panaszt nyújtottak be magyarok.

A magyarországi panaszbeadványok száma az uniós átlagnak felel meg. Sok beadvány érkezett Magyarországról a rendőrség és a bíróságok munkájával, valamint a nyugdíjbiztosítással kapcsolatosan - jegyezte meg.

Az első európai ombudsmant 1995-ben választotta meg az Európai Parlament. Nikiforos Diamandourost, aki korábban Görögország nemzeti ombudsmanja volt, 2003 óta viseli az európai tisztséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását