2024. április 30. - Katalin, Kitti

Még nem tájékoztatták a Fideszt európa tanácsi terveiről

Még nem kapott hivatalos tájékoztatást Németh Zsolt (Fidesz), az Európa Tanács magyar delegációjának helyettes vezetője arról, hogy Eörsi Mátyás pályázni kíván a szervezet főtitkári posztjára. Ezt Németh Zsolt pénteken mondta az MTI kérdésére egy budapest
2008. szeptember 12. péntek 13:17 - Hírextra
A Fidesz külügyi kabinetjének vezetője közölte: érdeklődéssel várja a tájékoztatást, és azt követően fogják kialakítani az álláspontjukat.

Eörsi Mátyás pályázni kíván az Európa Tanács főtitkári posztjára, miután a jelenlegi főtitkár, a brit Terry Davis ötéves mandátuma jövőre lejár. A Heti Válasz című hetilap értesülését a szabad demokrata képviselő maga erősítette meg csütörtökön az MTI-nek Párizsban, ahova a grúz-orosz konfliktus jelentéstevőjeként érkezett az Európa Tanács egyik testületének ülésére.

A politikus szerint terveit a Fidesz informálisan támogatja.

A strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) kormányközi szervezet, amelynek fő célkitűzései az emberi jogok, a pluralista demokrácia és a jogállamiság védelme. Az ET az Európai Uniótól teljesen külön működő, 47 tagországot számláló intézmény, de mind a 27 uniós tagállam tagja. Főtitkárát ötévenként választja meg a parlamenti közgyűlés a tagországok jelöltjei közül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását