2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mégiscsak kiadják a Mohammed életéről szóló regényt

A Jewel of Medina című, Mohammed próféta feleségéről szóló regény a héten visszakerül a szerb könyvesboltok polcaira. A könyv kiadója egy hónappal ezelőtt, a muszlim közösség tiltakozására hivatkozva vonta ki az ellentmondásos művet a forgalomból.
2008. szeptember 15. hétfő 21:40 - Hírextra
A szerb Bebook kiadó szóvivője elmondta: úgy vélik, a Sherry Jones újságíró könyve senkit sem támad, vagy sért meg, épp ezért visszakerülhet a boltokba.

A regény augusztus elsején jelent meg a szerb piacon, és két hét alatt - mielőtt a kiadó a muszlim közösség követelésének engedve kivonta volna a forgalomból - 600 példány kelt el belőle. A könyv ellen tiltakozó muszlimok szerint annak tartalma, mindenekelőtt a Mohammed és felesége kapcsolatát részletekbe menően taglaló leírások sértőek számukra.

A kiadó szóvivőjének elmondása szerint azért döntöttek egy hónapja a könyv bevonása mellett, mert a helyi muszlim közösség egy része meglepően heves módon lépett fel. Úgy vélték időt kell adniuk azoknak, akik a könyvet sértőnek találják, hogy bírósági tárgyalást kezdeményezhessenek annak bevonása érdekében. Ezidáig senki sem kezdeményezett ilyen pert - tette hozzá.

A regény a világ több pontján váltott ki hasonló reakciókat: korábban egy egyesült államokbéli kiadó is visszalépett a könyv terjesztésétől, melynek jogait egy másik vette meg - a Beaufort Books októberre ígéri Sherry Jones amerikai újságíró művének amerikai megjelenését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását