2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A maffia milliárdokat keres

Szicíliában évente körülbelül egymilliárd euró vándorol a maffia kasszájába, ami a dél-olaszországi sziget éves bruttó termelése 1,3 százalékának felel meg - közölte keddi számában az Il Sole 24 Ore című napilap. A Cosa Nostra által zsarolt vállalatok 200
2008. január 16. szerda 11:19 - Hírextra

A tanulmányból kitűnik, hogy attól függően, vajon kioszkról vagy szupermarketről van-e szó, 2246 megvizsgált vállalkozás közül 333-nak egy összegben kellett egyenként 25 ezer eurót fizetnie, 646-tól pedig havonta 32 és 27 ezer euró közötti összegű védelmi pénzt követelt a maffia.

Az Olasz Iparosok Szövetségének (Confindustria) szicíliai tagozata decemberben tucatnyi vállalkozást kizárt soraiból, mert védelmi pénzt fizettek a maffiának. Azóta állandó rendőri védelem alatt áll Yvan Lo Bello, a Confindustria elnöke. Korábban feldúlták a Confindustria székhelyét a szicíliai Caltanissettában, az Il Sole 24 Ore szicíliai tudósítóját pedig az utóbbi napokban többször is életveszélyesen megfenyegették.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását