2024. április 27. - Zita

A sziciliai maffiózót elfogták

Az olasz rendőrség hétfőn letartóztatta a szíciliai maffia első emberét Palermo közelében. Salvatore Lo Piccolo 23 éve volt szökésben. A 65 éves férfi azután vette át a Cosa Nostra vezetését, hogy elődjét 2006 áprilisában elfogta a rendőrség.
2007. november 5. hétfő 19:12 - Hírextra
A maffiafőnököt egy Palermo közelében található településen fogták el, ahol három másik maffiataggal tartott megbeszélést. Az akcióban negyven rendőr vett részt, akik körbevették a házat, majd figyelmeztető lövések után megrohamozták az épületet. A maffiózók, bár fel voltak fegyverkezve ellenállás nélkül megadták magukat. A négy férfi, köztük Lo Piccolo fia, rajta volt a harminc legkeresettebb olasz bűnöző listáján.

Olasz tisztségviselők a letartóztatást jelentős győzelemnek nevezték a szervezett bűnözés elleni küzdelemben. A Szicília Régió elnöke szerint ezzel halálos csapást mértek a Cosa Nostrára, míg a szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyész nagy lépésnek nevezte a maffia elleni küzdelemben.

A 23 éve szökésben lévő Lo Piccolo és fia volt az, aki újjászervezte a maffiát az előző főnök, Bernardo Provenzano letartóztatása után, közölte az olasz parlament maffiaügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke. Francesco Forgione megemlítette, hogy a két férfi nagyon jó kapcsolatokat ápolt az Egyesült Államokban működő szervezetekkel.

A két férfira életfogytig tartó börtönbübntetés vár, amit még korábban, távollétükben róttak ki rájuk.

A 76 éves Provezanót 2006 áprilisában tartoztatták le, és jelenleg a rá kiszabott tíz, egyenként is életfogytig tartó börtönbüntetését tölti.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását