2024. április 30. - Katalin, Kitti
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Csirkeevő tehén, agresszív katica

Furcsa eseteknek lehetünk tanúi nap mint nap szerte a világban: az állatok gyakorta megőrülnek, és olyan dolgokat követnek el, melyekkel messze túlszárnyalják embertársaik leleményességét. Autókkal szexelnek, vécékagylóba bújnak, bíróságra járnak, drogozn
2007. november 13. kedd 19:09 - Mohai Szilvia
Sofőr maci

Összeállításunk apropóját egy mai hír adta: az Egyesült Államokban egy maci ellopott egy kocsit. Feltörte, kiengedte a kéziféket, és elindította. Hozzá kell tenni; nem az anyagi javak megszerzésének vágya vezérelte, egyszerűen csak édességet akart csenni az autóból, és rátehénkedett - azaz rámedvekedett - a fékre, így a jármű gurulni kezdett. A helyszínelő rendőr így nyilatkozott az ügyről: „Gyakran törnek be medvék a házakba a környéken, de autót eddig még nem loptak.” A hírt hallva a Forma 1-es McLaren-istálló talán megfontolja majd, hogy szerződtesse a macit Alonso helyére.

„Ezt neked loptam, szívem” - mondta a majom

Nem csak a medvék lopnak, hanem a majmok is - igaz, ők legalább nem tartják meg saját maguknak az orvul szerzett javakat, hanem kedvesüknek adják. Egy angol pszichológus figyelte meg a jelenséget: Nyugat-Afrikában a csimpánzok ellopták a parasztok papayatermését, és majdnem az összes gyümölcsöt a nősténymajmoknak adták. A tudós szerint az állatok így udvarolnak: ügyességüket fitogtatva próbálják meggyőzni a lányokat arról, hogy ők a legjobb partik. És hogy anyuka se maradjon ki a jóból, a majmok a zsákmányból neki is adnak - igaz, nem sokat. S ha az édes gyümölcsökkel sikerül meghódítani szívük választottját, lehet hazavinni bemutatni a szülőknek: „Anya, már egy éve csak neki lopok.”

A szőke, tetkós nőkre bukik az orangután

Kevésbé hűséges egy másik majomfaj, az orangután. Nem elég, hogy majompárjához nem az, egyáltalán, az állatokhoz sem. Egy hollandiai majompark lakója ugyanis fittyet hány az orangutánlányokra; neki csak szőke, agyontetovált nő kell. Hogy az összetört szívű majomcsajok sűrűbben járnak-e azóta fodrászhoz, illetve tetoválószalonokba, nem tudni. Pedig halvány reményük azért maradt: az elferdült ízlésű orangután eddigi kiszemeltjei nem igazán vették jó néven a közeledését.

Feleségül vette a kutyáját

Nem csak állat eshet szerelembe emberrel; a dolog fordítva is működik: egy harminchárom éves indiai férfi feleségül vette a kutyáját. „Vigyázni fogok rá, míg élek” - nyilatkozta az ifjú férj. Tiszta érzelmeivel kapcsolatban azonban kétségek merülnek fel, ugyanis a férfi csupán lelkiismeret-furdalásból kérte meg az állat kezét. Tudniillik kamaszkorában megzavarta egy kutyapár pásztoróráját, és kegyetlenül végzett velük: felakasztotta őket egy fára. Az ebek szellemei átkot szórtak rá: bal kezére és mindkét lábára megbénult, és meg is süketült. A házasságtól reméli a feloldozást: az örök hűségért cserébe újra működő kezet, lábakat és fület szeretne.

Dumbó megszöktette szerelmét

A régi idők romantikus-királylányos-asszonyszöktetős meséi juthatnak eszünkbe az alábbi sztorit olvasva. Ez is Indiában történt; úgy tűnik, van valami a levegőben arrafelé. Egy huszonhat éves hím elefánt betört egy cirkuszba, beleszeretett az egyik nőnemű ormányosba, udvarolt neki, hogy az elszökjön vele. A kislány, Savitri végül kötélnek állt, és lelépett újdonsült párjával. A helyiek azóta többször is látták együtt kóborolni a két elefántot, állításuk szerint „fülig szerelemesen”. A cirkusz vezetője nem örül az esetnek: a jelentős anyagi kár mellett aludni sem tud rendesen éjszakánként, ugyanis Savitri legjobb barátnője azóta sír pajtása után.

Egy másik hír szerint egy elefántot heroinos banánnal etettek gondozói, így az állat csak a rehab után térhetett vissza csordájához. Lehet, hogy a drogos ormányos volt az asszonyszöktető?

Autós szex páva módra

Az előző állat-ember párkapcsolatokra visszatérve: ki gondolná, hogy van ennél furcsább is. Nem, senki sem szeretett bele a fikuszába; most egy állat-tárgy viszonyról lesz szó. A címből ki is derül, hogy melyikről, és az még nem is lenne olyan különleges, ha egy pávakakas egy kocsi hátsó ülésén mutatta volna meg a bélyeggyűjteményét választottjának; de a helyzet az, hogy az akció ezúttal nem egy autóban, hanem egy autóval történt. „Csinos a motorháztetőd” - mondta a páva, és rávetette magát a mit sem sejtő Lexusra. Össze-vissza karmolta, majd távozott. Az autó tulajdonosa már csak a mintegy 1,5 millió forintnyi kárt tudta megállapítani szeretett járgányán, valamint egy olyan tényt, mely tovább erősíti az eset bizarr mivoltát: a páva meleg volt. A megerőszakolt autó ugyanis ugyanolyan kék volt, mit ő; nem pedig barna színű, mint a pávatyúkok.

„Egy McChicken menü lesz” - szólt a tehén

További érdekes állatos hírek
Égből a krokodil
Járókelők sokaságát döbbentette meg az eset, mikor egy krokodilszerű hüllő hullott eléjük a semmiből az oroszországi Szarov városában. Az állat valójában gazdája tizenkettedik emeleti lakásából esett ki. Tizenöt éve lakott már ott gazdájával, amikor túlságosan kihajolt az ablakon, és leesett a tizenkettedik emeletről, a járókelők orra elé. Az „égből pottyant kajmán” okozta döbbenetük elmúltával az emberek értesítették az állatvédőket, akik végül sikeresen befogták a kábult állatot, és egy menedékhelyre szállították. A hüllő az eséstől súlyos sérülést nem szenvedett, csak egyik foga tört le - számolt be az esetről a rendkívüli esetek minisztériuma. Az állatot szerdára visszajuttatták gondatlan gazdijához. (Forrás: FH)
A világ legrondább kutyája
Egy két éves korcs lett idén a világ legrondább kutyája. A csihuahua és kínai meztelen kutya keveréknek Elwood a becsületes neve, de annyira csúnya, hogy a környéken csak Yodának vagy E.T.-nek csúfolják az emberek. Elwood tényleg nem egy matyó hímzés, csupasz, ráncos teste egy jócskán elrajzolt fejben végződik, amelynek a tetején egy irokéz frizurára hasonlító szőrcsomó éktelenkedik. Gazdája azonban odavan érte, büszkén állítja, hogy a kis kedvence a világ legcukibb teremtménye. Két éve a tenyésztő éppen el akarta altatni, mert úgy ítélte meg, hogy ilyen csúf ebet senki sem vesz meg. Ekkor jött mostani gazdája, és megmentette a négylábú életét. Elwood már tavaly is indult, akkor második lett. (Forrás: FH)
A perverzitás nem csak a szexuális, hanem az étkezési szokásokban is megnyilvánulhat. Történt ugyanis - hol máshol, mint Indiában -, hogy egy paraszt egyszer csak arra lett figyelmes, hogy tucatjával tűnnek el a csirkéi: mintegy negyvennyolc egy hónap alatt. A bandita kilétét megállapítandó őrt állított éjszakára a csirkeólhoz, aki rajtakapta - de nem a rablót, hanem a gazda tehenét, amint jóízűen falatozik a szárnyasokból. A férfi állítása szerint Lal, a boci „egy hiúz ügyességével kapta el a csirkéket”, majd élve felfalta őket. Az állatorvos szerint bizonyos ásványi anyagok hiányoznak a szervezetéből, azért tekintette tápláléknak lakótársait; a helyiek viszont úgy vélik, a tehén előző életében tigris volt.

Vagy az is lehet, hogy a négylábúak egyszerűen nem bírják a kétlábúakat. Az amerikai Iowában egyszer egy kutya belelőtt gazdájába - igen, így történt; nem fordítva. Épp együtt vadásztak, mikor a kutya ráugrott a férfi puskájára, és véletlenül meghúzta a ravaszt - szerencsére csak a lábán találta el a gazdit.

Futás, jön a zümi!

A Kicsi a bors, de erős. szólás juthat eszünkbe e hír hallatán: Kenyában egy méhcsapat megfuttatott egy elefántcsordát. „Elég kövérek vagytok, nem ártana egy kis sport” - szólt a csíkospólósok vezére, és elkezdték üldözni az ormányosokat.

Efféle agressziót nem csak a méhek tanúsítanak: Franciaországban a katicák inváziója miatt rettegtek az emberek. A pettyesek ugyanis mindent elleptek, még a szőlőt is, így a helyiek katicaízű bort kezdtek el forgalmazni, kevés sikerrel: a rovaroknak ugyanis kellemetlen, keserű ízük van.

Bajorországot sokkal rondább állatok, százlábúk árasztották el. A németek befalazták magukat, és elsötétítették házaikat, de ez sem segített: az ízeltlábúak továbbra is ott lábatlankodnak, ráadásul büdösek is.

A srác egy hete fenn a fán, a krokodil oly vidám

Nem csak a hat- és a százlábúak törhetnek borsot az ember orra alá. Ausztráliában két krokodil zavart fel a fára egy férfit, aki így kénytelen volt hét napot a lombok közt tölteni. A szerencsétlent, akire „két vörös szempár bámult minden éjjel a fa alól”, végül egy katonai helikopterrel szabadították ki, így végül elhagyhatta a levelekből két ág közé ácsolt kényszerlakhelyét.

A négylábúak felzavarnak, a lábatlanok pedig ki. New Yorkban történt, hogy egy nő épp lakása legkisebb helyiségében tartózkodott, és a vécékagykót felnyitva egy kígyóval találta szembe magát. Kiszaladt, vízvezeték-szerelőt hívott, aki végül nagy nehezen, az illemhely szétszerelésével eltávolította a hüllőt kedvenc medencéjéből.

Hogy még egy kicsit a hüllőknél maradjunk: nem csak „hüllő a vécében”, hanem „hüllő a hüllőben”-eset is történt már. Fura kitüremkedésre lett figyelmes Mushu, a gyík testén annak gazdája, a hétéves kisfiú, ezért azt hitte, hogy az állat terhes. El is vitte az állatorvoshoz, aki egy húszcentis gyíkot szedett ki a harminc centis hüllőből. Az újszülöttel csak egy dolog nem stimmelt: gumiból volt. Nem genetikai világszenzációról van szó: Mushu egyszerűen csak lenyelte gazdija játékát. „Sosem operáltam még ki gyíkból gyíkot” - nyilatkozta az orvos.

Iá: Igen, ártatlan

Buddy, a csacsi fogta magát, és elment a bíróságra. No nem dolgozni; jogi diplomát azért mégsem adnak egy szamárnak. Tanúnak idézték be, mégpedig saját gazdája, aki egyben ügyvéd is volt. A texasi férfi ugyanis összeveszett szomszédjával, mert aszerint a csacsi állandóan hangoskodott. Az ügyvéd így beidézte az állatot a bíróságra, hogy bebizonyítsa: Buddy igen kedves, csendes lény. A szamár alkalomhoz illően, egy az amerikai zászlót mintázó sálban és pórázzal sétált be a tárgyalóterembe, és ült a tanúk padjára.

Egyszóval, kedves állatkáink sok mindenre képesek. Lehet, hogy mi csodálkozunk az efféle eseteken, de ők minden bizonnyal örülnek neki, hogy egy pillanatra kiléphetnek megszokott szerepkörükből.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását