2024. április 29. - Péter

Ingyenmalac a rászorulóknak

Malacokat adományozott rászorulóknak szombaton egy sándorfalvi gazda. Sári György az MTI-nek elmondta: több mint egy évtizede, hogy rendszeresen pénzzel nyújtott támogatást, idén viszont csak így tud segíteni. Tizenkilenc darab ötven és nyolcvan kilogramm
2007. november 10. szombat 15:49 - Hírextra

A gazdálkodó ezzel az akcióval a sertéságazat mély válságára is szerette volna felhívni a figyelmet, jelezve, hogy nem tudja tovább fenntartani állományát a megnövekedett költségek miatt.

Sári György 1999 óta foglalkozik sertésekkel, és szerinte azóta az eddigi legsúlyosabb helyzetben van az ágazat. Mint mondta: utoljára 2003-ban volt hasonló helyzet akkor 257 forint volt egy kilogramm sertéshús felvásárlási ára, most ez 250 forint, a felnevelése kilónkét azonban 368 forintba kerül.

A tervek szerint a négy évvel ezelőtt az uniós szabályoknak megfelelő sertéstelepét a cégvezető teljesen leépíti. A két telephelyen levő csaknem három és fél ezer állatot lassan eladják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását