2024. április 20. - Tivadar

Megmentik a kutyákat

Egy hétig tartó kutyamentési akciót hirdetett meg több civil szervezet; a Pest megyei Inárcson lévő ideiglenes kutyamenhely 200 lakója helyzetén igyekeznek segíteni, az ebeket ugyanis az állatvédelmi törvényben előírtakkal ellentétes körülmények között ta
2007. november 10. szombat 18:00 - Hírextra

Sz.Lázár Anna elmondta, hogy a Blöki Alapítvány kezelésében lévő kutyamenhelyet a hatóság felszámolja, ezért az itt sínylődő ebeknek sürgősen új helyet illetve, gazdát kell keresni, hogy megmeneküljenek az elaltatástól. A kutyák egy részét különböző állatvédő egyesületek közreműködésével más telephelyekre szállítják, ám így is jó néhányuk sorsa megoldatlan marad, az ő számukra keresnek kutyaszerető embereket, akik befogadnák a gazdátlan jószágot. A társra váró ebeket az inárcsi Werling tanyán lehet térítésmentesen átvenni - tette hozzá.

Laczy Károly, Inárcs polgármestere az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az önkormányzat hétfőn juttat el felszólítást a település egy tanyája istállójában berendezett menhely fenntartójának: költöztesse el a menhelyet. Lakossági bejelentés alapján a hatóság és az önkormányzat képviselői pénteken helyszíni szemlét tartottak és mivel elfogadhatatlan körülményeket találtak, az amúgy is ideiglenesen kiadott működési engedélyt visszavonják. Hozzátette, hogy a növekvő pénztelenség nyomán mind több a kóbor eb, főként Budapest környékén, mert az oltási kötelezettség elmulasztását követő bírság elöl menekülve sokan egyszerűen kidobják a kutyájukat.

Kiss Miklós körzeti hatósági főállatorvos a helyszíni szemle tapasztalatait jegyzőkönyvbe foglalta. E szerint - amint az MTI-nek beszámolt róla - a kutyák méltatlan körülmények, összezsúfolva sínylődnek, éheznek. Hiányzik a kötelező nyilvántartás, ami elsősorban állategészségügyi, járványügyi szempontból lenne fontos. Járványveszélytől ugyan egyelőre nem kell tartani - szögezte le - de indokolt a menhely megszüntetése, vagy a törvény előírásai szerint állapot garantálása.
Az inárcsi kutyamenhely üzemeltetőjét az MTI szombaton nem tudta elérni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását