2024. május 4. - Mónika, Flórián

Vége a maratoni szükségállapotnak

Algériában hatályon kívül helyezték az 1992. február 9-én elrendelt szükségállapotot. A szükségállapot lehetővé tette, hogy az állam messzemenően beavatkozzon a belpolitikai életbe.
2011. február 25. péntek 07:17 - HírExtra
Megszüntetése az egyik fő követelése volt a kormányellenes tüntetőknek, akik a tunéziai, egyiptomi és líbiai események hatására tiltakozó megmozdulásokat tartottak a rezsim és a társadalmi egyenlőtlenségek ellen. Hatalmát féltve Abdel-Azíz Buteflika elnök már a hónap elején kilátásba helyezte a követelés teljesítését. A szükségállapot feloldása egybeesik William Burns amerikai külügyminiszter-helyettes kétnapos algíri látogatásával.

Az algériai vezetéssel tartott tárgyalások a biztonság, gazdaság és külpolitika területén folytatandó együttműködésre is kiterjedtek - közölte Murad Medelci algériai külügyminiszter. A megbeszéléseken érintették a szomszédos országokban kialakult helyzetet is - tette hozzá, anélkül, hogy további részletekbe bocsátkozott volna.

Az Egyesült Államok már üdvözölte és a demokratikus nyitás irányába tett első fontos lépésének nevezte az intézkedést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását