2024. április 27. - Zita

A Loki lenyomta a Sampdoriát

A Debrecen kétgólos győzelmet aratott az olasz Sampdoria felett csütörtökön Budapesten, a labdarúgó Európa Liga csoportkörének zárófordulójában, így - bár már korábban kiesett - megszerezte első pontjait a sorozatban.
2010. december 16. csütörtök 22:57 - HírExtra
A magyar bajnok mindkét gólját Kabát Péter szerezte, előbb a 48., majd a 86. percben talált be. A tartalékosan felálló vendégeknél a magyar válogatott Koman Vladimir végigjátszotta a találkozót.

A Debrecen ezt megelőzően még pontot sem szerzett európai kupasorozat csoportkörében, tavaly a Bajnokok Ligájában maradt pont nélkül. A mostani siker ellenére, amely 120 ezer eurót ér a csapatnak, a hajdúságiak az utolsó, negyedik helyen zártak csoportjukban három ponttal.

A négyesből a magyar válogatott Dzsudzsák Balázst foglalkoztató holland PSV Eindhoven 14, az ukrán Metaliszt Harkiv 11 ponttal jutott tovább, a Sampdoria 5 ponttal lett harmadik.

Európa Liga, I csoport, 6. (utolsó) forduló:
Debreceni VSC-Sampdoria 2-0 (0-0)

Puskás Ferenc Stadion, 10.000 néző, v.: Sztanyiszlav Szuhina (orosz)
gólszerző: Kabát (48., 86.)
sárga lap: Bódi (78.), illetve Rossini (82.)

Debreceni VSC:

Verpecz - Bernáth, Simac, Mijadinoski, Laczkó - Bódi (Dombi, 89.), Szakály P. (Fodor, 91.), Varga J., Czvitkovics, Yannick (Kiss Z., 66.) - Kabát

Sampdoria:

Da Costa - Grieco, Volta, J. Rossini, Messina - Dessena, Poli (Mannini, 81.), Obiang (Guberti, 72.), Koman - Sammarco, Krsticic (Lamorte, 88.)

II. félidő:

48. perc: Yannick bal oldali beadása után a labda lepattant Messináról, Kabát pedig hat méterről a kapu közepébe lőtt (1-0).
86. perc: Bernáth jobb oldali beadása Kabátról pattant a hálóba (2-0).

A vérfagyasztó hideg ellenére viszonylag jó talajú pálya és lelkes közönség fogadta a csapatokat, amelyek azonban nem forrósították fel a hangulatot jó játékkal. A félidő közepéig unalmas mezőnyjátékkal telt az idő, úgy tűnt, mindkét gárdának csak púp a hátán ez a mérkőzés, főleg ilyen időjárási körülmények között.

Az első valamire való lövésre a 25. percig kellett várni, amikor Kabát távoli bombája pezsdítette meg a találkozót. Ettől kezdve a Debrecen több szép támadást is vezetett és néhány helyzetet is kidolgozott, azonban a szünetig nem rezdült meg a háló.

A folytatás gyors debreceni góllal kezdődött. A Sampdoriát ez sem zökkentette ki "téli álmából", egyáltalán nem mozgósított plusz energiákat, hogy egyenlítsen, emiatt pedig kissé leült a mérkőzés. A játékrész derekán a hajdúságiaknak köszönhetően ismét kicsit lendületesebb futballt láthatott a publikum, de a helyzetek kimaradtak. A hajrában aztán Kabát második gólja végleg bebiztosította az amúgy sem veszélyeztetett magyar sikert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását