2024. március 28. - Gedeon, Johanna

"Túl kell ezen lépni" - a Loki utolsó esélye

Öt vereség után próbálja megszerezni első Európa Liga-pontját a Debrecen. Herczeg András, a csapat mestere bizakodó, de mint mondja a harkivi balhénak nem szabad befolyásolnia a csapat Sampdoria elleni játékát.
2010. december 16. csütörtök 15:01 - Gedei Szilárd
Öt Európa Liga-mérkőzés, öt vereség, kettő rúgott, tizenhárom kapott gól. A DVSC idei mérlege a második számú nemzetközi kupasorozatban elég szegényesnek tűnik. Szinte az egész ország azt lesi, mikor sikerül megszerezni az első pontot...

Természetesen ezt mi is nagyon szeretnénk. Mindenkinek - a srácoknak, a vezetőknek és a szurkolóknak - az a vágya, hogy sikerüljön pontot szerezni. Majd a ma esti Sampdoria elleni találkozón kiderül, mi sikerül ebből.

Ez nyilván nagyban függ az ellenfél összetételétől is. Egyes hírek szerint az olaszok nem fogják minden kulcsemberüket játszatni a számukra tét nélküli mérkőzésen.

Odakint a szinte legjobb összeállításában szereplő Sampdoria ellen játszottunk jó meccset. Az akkori játékunkban benne volt a meglepetés, a pontszerzés. Azt, hogy az ellenfél nem a legjobbjaival áll föl ellenünk... ezzel egyszer-kétszer már megégettük magunkat a magyar bajnokságban is. Volt olyan, hogy azok, akik elvileg az ellenfél kiegészítő játékosai voltak döntötték el a mérkőzést.

A Sampdoria-Debreceni VSC Európa Liga-mérkőzés összefoglalója (2010. szeptember 30.):



Az igazság az, hogy hiába sikerülne pontot szerezni, esetleg nyerni, sokan azt mondanák, hogy csak azért sikerült, mert tartalékos volt a Sapmdoria. Ha meg ne adj' Isten vereséget szenvedünk, azt vágják majd a fejünkhöz, hogy még a tartalékos Samp is megvert minket...

Nem egyszerű tehát a csapat helyzete, az egy pont megszerzése azonban - valljuk be - nem tűnik teljesen elképzelhetetlennek.


Európa Liga, I-csoport
1. PSV (10–3) 13 pont
2. Metaliszt Harkiv (9–4) 10 pont
3. Sampdoria (4–5) 5 pont
4. Debrecen (2–13) 0 pont
Sok veszítenivalónk nincs, a játékosokat is arra biztattam, hogy csak a mérkőzésre koncentráljanak, arra próbáljanak meg összpontosítani. Ha mindenki jól megoldja a ráeső feladatát, akkor jó csapatteljesítménnyel olyan eredmény jöhet ki a dologból, amit mindannyian szeretnénk.

Nagyon fontos, hogy fegyelmezett játékot mutassunk. Meg kell találnunk az egyensúlyt a támadás és a védekezés között - ez döntő lesz. Megfelelően kell visszazárnunk, és abból minél gyorsabban elindítani a támadásokat.

Viszonylag optimista hozzállás, főleg azután, hogy a feszültséget már a játékosok sem tudták magukban tartani - emlékezhetünk a harkivi balhéra.

Ezzel már nem foglalkozunk, ez kéthetes történet. Túl kell lépni ezen, visszafelé felesleges nézni. Sajnos az estete nem lehet meg nem történtté tenni, bármennyire is szeretnék a srácok. Ennek nem szabad befolyásolnia a csapat hangulatát.

A Metaliszt Harkiv-Debreceni VSC Európa Liga-mérkőzés összefoglalója (2010. december 1.):


Visszanézni tehát felesleges, előre azonban muszáj. Mit várhatunk ettől az olasz csapattól?


Ha tudnánk, hogy ki fog játszani náluk, akkor talán meg tudnám mondani. Megnéztük azt, hogy kik érkeztek meg a kezdőjátékosaik közül, de vannak olyanok is, akik a kispadon ültek az első találkozón - őket kevésbé ismerjük. Mindenesetre nekün olyan játékot kell nyújtanunk, amivel domináljuk a meccset. Eredményesnek kell lennünk, helyzeteket kell kialakítanunk. Gólokat kell szereznünk, hogy reális esélyünk legyen a pontszerzésre.

Amelyik játékos a Sampdoria Európa Liga-keretébe bekerült, az már alapból nem lehet rossz focista. Nem véletlenül játszanak a Serie A-ban.

A Loki játékosai viszont nem játszanak már a magyar bajnokságban egy ideje, hiszen a pontvadászatban kitört a téliszünet. Nem lesz ebből gond a meccsen?


Ezen felesleges rágódni. Próbáltuk tartalmasan kihasználni ezt a két hetet. Bízom benne, hogy a játékosokban van egy egészséges éhség, meg akarják mutatni magukat. Ha ez érvényre jut, akkor sikerül a pontszerzés. Tudjuk, hogy mindenki ezt várja tőlünk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy esélyesebb az ellenfelünk.

Mindent el fogunk követni azért, hogy meglepetést szerezzünk a mellettünk végig kitartó szurkolóknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

megmondom
2010. december 16. 16:08
Sok itt a paraszt. Miért kell itt rontani a levegőt, ha nem tudtok semmi értelmeset hozzátenni a hírhez? Taknyos hülye majmok, Ti már mind a milán-barszelóna-munited szarokon szocializálódtatok. Azt sem tudjátok, mi az a labadrúgás
niemand
2010. december 16. 15:51
Tudtommal a Loki a bundás csapat. Vajon Malinauszkasz mennyit kapott az ukránoktól?
ezüstös aranyér
2010. december 16. 15:50
Ki se álljanak, égetik itt az országot...
Inkább menjenek disznópásztornak az edzővel az élen.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását