2024. április 29. - Péter

1,8 milliárd a közlekedésbiztonságra

Önkormányzatok közlekedésbiztonsági programjaira, a nemrég megjelent kiírások alapján, 1,8 milliárd forint állami pályázati forrás áll rendelkezésre 2013-ig - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kedden.
2010. november 30. kedd 13:43 - HírExtra
A Budapesten tartott közlekedésbiztonsági konferencián Schváb Zoltán, a szaktárca közlekedési helyettes államtitkára elmondta, véglegesítés előtt áll a következő évekre szóló hazai akcióprogram.

Jelezte azt is: a 4. Európai Közlekedésbiztonsági Cselekvési Program stratégiai célja, hogy a közúti balesetek halálos áldozatainak száma a következő tíz évben a felére csökkenjen. Mint mondta, a magyar közúti közlekedésbiztonsági akcióprogram e törekvéshez illeszkedve fogalmazza meg az első három év beavatkozási irányait és lehetőségeit. A hazai dokumentumot a szaktárcák a közeljövőben véglegesítik - fűzte hozzá Schváb Zoltán.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a közösségi cselekvési program hét stratégiai célterületének támogatása mellett - magyar álláspontként - a közlekedésre nevelés központba helyezését és az európai tranzitforgalom kiemelt kezelését javasolják megfontolásra a tagországoknak.

Schváb Zoltán közölte, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ kiírásai alapján összesen 80-100 önkormányzati pályázat kaphat támogatást, egyebek mellett körforgalom, jelzőlámpás gyalogátkelőhely, vagy úgynevezett településkapu építésére. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását