2024. május 5. - Györgyi

Több ezer halott magzat a buddhista templomban

További több száz magzatra bukkantak kedd óta a rendőrök egy thaiföldi buddhista templom halottasházában, ahová az erős bűz miatt hívták ki őket a helyiek.
2010. november 19. péntek 19:14 - HírExtra
Az első vizsgálatok után 348, műanyag zacskóba csomagolt magzatról adtak hírt a thai hatóságok, ám péntekig még körülbelül 1700 apró holttestet találtak azokban az átmeneti sírokban, ahová a hamvasztás előtt temetik a halottakat. A magzatokról kedd óta bebizonyosodott, hogy illegálisan abortuszt végző klinikákról származnak. Az ügyben már több embert őrizetbe vettek, köztük egy kórházi dolgozót is, aki beismerte, hogy az év eleje óta ő szállította a magzatokat a halottasházba.

Letartóztattak két temetkezési vállalkozót is, akiket a holttestek rejtegetésével gyanúsítanak. Egyikőjük bevallotta, hogy egy abortuszklinika tavaly novemberben megbízta őt a magzatok megsemmisítésével. Az nem derült ki, hogy eddig miért nem hamvasztották el a holttesteket.

A vállalkozókat maximum egy év börtönre és 67 dolláros pénzbüntetésre ítélhetik, de a kórházi dolgozó akár öt év börtönt és 333 dolláros büntetést is kaphat.

Az abortusz három eset kivételével tilos Thaiföldön: engedélyezett, ha a nő megerőszakolás miatt lett terhes, ha a terhesség veszélyezteti az anya egészségét vagy a magzaton kóros elváltozást állapítanak meg. Abhiszit Veddzsadzsiva thai miniszterelnök az esetre reagálva pénteken azt mondta, kormánya nem vizsgálja felül az abortusszal kapcsolatos törvényeket, mert azok "megfelelőek és kellően rugalmasak". Ugyanakkor hozzátette, hogy többet tesznek majd az illegális terhességmegszakítások megelőzéséért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását