2024. április 29. - Péter

Elfogták a trükkös autópályás tolvajokat

Az M1-es autópálya parkolójában tevékenykedő trükkös tolvajokat fogtak a budapesti rendőrök - közölte a rendőrség vasárnap az MTI-vel. A külföldi tolvajoknál több tucat retikült találtak, így feltételezhető, hogy számos hasonló eset is a számlájukra írható.
2010. június 20. vasárnap 12:20 - HírExtra
Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyletese az MTI-nek elmondta, a budaörsi kapitányság egy 33 és egy 39 éves albán állampolgárságú férfit vett előző nap őrizetbe, akiket lopással gyanúsítanak; egy társukat pedig még keresik.

A két férfit azzal gyanúsítják, hogy szombaton délután az M1-s autópálya egyik pihenőjében egy olasz gépkocsiból elloptak egy táskát. Amíg az egyik férfi elterelte a román állampolgárságú sértett figyelmét, addig a másik férfi az autó hátsó üléséről elemelte a női válltáskát.

A tolvajoknak sikerült a 200 ezer forintnyi értékkel elmenekülniük a helyszínről, ám az elkövetőket néhány órán belül a budapesti rendőrök a XI. kerületben elfogták.

A férfiak budapesti tartózkodási helyén tartott házkutatásnál több tucat, többségében márkás női táskát foglaltak le, ezért a nyomozók azt gyanítják, hogy számos hasonló jellegű bűncselekményt követtek el.

A rendőrség kezdeményezte a két albán férfi előzetes letartóztatását.Kovács Viktória az MTI-nek elmondta, az elmúlt néhány hétben csak a budaörsi kapitányság illetékességi területén közel húsz hasonló eset történt autópályák pihenőinél, parkolóiban és benzinkutaknál.

Közölte, adataik szerint a trükkös tolvajok többsége - legalábbis az általuk használt autók rendszáma alapján - külföldi volt, és a kifosztott áldozatok sem magyar állampolgárok voltak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását