2024. május 2. - Zsigmond

Az LMP a "médiacsomag" tárgyalásának elnapolását kérte

Jövő hétfőre kérte a médiát érintő törvénycsomag tárgyalásának elnapolását Karácsony Gergely, a parlament kulturális és sajtóbizottságának LMP-s alelnöke a testület hétfői ülésén, arra hivatkozva, hogy pártja képviselőcsoportjának nem volt elég ideje a tervezet áttanulmányozására.
2010. június 14. hétfő 10:30 - HírExtra
A bizottság a javaslatot nem fogadta el, így a kulturális és sajtóbizottság az eredeti napirend szerint kezdte meg munkáját. A testület a tervek szerint utolsó napirendi pontként tárgyalja a Rogán Antal és Cser-Palkovics András fideszes képviselők által múlt pénteken benyújtott, öt előterjesztést tartalmazó médiacsomagot.

A két képviselő ebben kezdeményezi, hogy hozzák létre a Közszolgálati Közalapítványt a Magyar Televízió, a Magyar Rádió, a Duna Televízió közalapítványainak és a Magyar Távirati Iroda tanácsadó testületének jogutódjaként. Az előterjesztés szerint a közmédiumok nonprofit részvénytársaságokká alakulnak, de önállóak maradnak.

Az előterjesztők létrehoznák továbbá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot, amelynek autonóm államigazgatási szerve a Médiatanács lenne. A csomagnak része egy alkotmánymódosítási javaslat, egy nagy terjedelmű - a médiát és a hírközlést szabályozó egyes törvények módosításáról szóló - előterjesztés, két országgyűlési határozat, valamint a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló indítvány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását