2024. április 29. - Péter

Bozsik Péter a hosszúlépésre esküszik

Bozsik Pétert, a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitányát kérdeztük a világbajnokságról. Kiderült, melyik csapatnak szurkol, kit tart esélyesnek, és hogy nem szereti a sört.
2010. június 9. szerda 12:43 - Győry S. József
Nyilván figyelemmel követi a világbajnokságot. Melyik csapatnak szurkol és miért?

A spanyolok nagy kedvenceim, hiszen stílusos, látványos a futballjuk, nem csak az eredményt tartják szem előtt, hanem a közönség szórakoztatása is nagyon fontos számukra: nagyon bízom benne, hogy jó eredményt fognak elérni a világbajnokságon, én nekik szurkolok. Kíváncsi leszek arra, hogy elbírják-e az esélyesek terhét.

Ha objektíven szemléljük, melyik csapat nyerheti a vébét?

A spanyoloknak is van esélyük, de nyilván nincsenek egyedül. A brazilok és az angolok szintén jó eséllyel pályáznak a világbajnoki címre, de azt gondolom, megjósolhatatlan, hogy ki lesz a befutó. A pillanatnyi forma - különösen az egyenes kieséses szakaszban - döntő tényező.

Melyik játékost tartja a legtehetségesebbnek, a legnagyobb egyéniségnek?

Úgy gondolom, minden játékos aki részt vehet a világbajnokságon, nagyon tehetséges játékos. A legnagyobb egyéniség szerintem Messi, akinek esélye van a vébé játékosa címre is, ha képes megismételni azt a teljesítményt, amit a klubjában nyújtott. Természetesen ehhez kellene az is, hogy az argentin csapat a lehető legmesszebb jusson, de rajta kívül még számtalan kiváló futballista van. Ilyen a spanyol csapatból Xavi, David Villa. Bármelyikük lehet a torna sztárja, mindez azonban összefügg azzal, hogy a csapata milyen messzire fog eljutni és milyen eredménnyel zárja a világbajnokságot.

Mennyire tartja megfelelő helyszínnek Dél-Afrikát a világ legnézettebb sporteseményének megrendezésére?

Nyilván sokat lehetne vitatkozni ezen a kérdésen. Én úgy vélem, jó ötlet volt a FIFA részéről, hogy egy fejlődő országba, az afrikai kontinensre vitte a világbajnokságot. Biztos vagyok abban, hogy a szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy sikeres legyen a lebonyolítása a tornának. Ez jó üzlet lesz a futballnak a FIFA-nak, de Dél-Afrikának is. Ha mégis lennének kisebb problémák, azt az illetékesek biztosan megoldják majd. Nem hiszem, hogy ezek befolyásolnák a világbajnokság nyugalmát.

Esetleg fog valamelyik meccsre fogadni?

Bozsik Péter
Játékosként nem volt túl sikeres, edzőként viszont számos eredmény köthető a nevéhez. Első kiugró sikerét a Vasassal érte el, a csapatot szezon közben átvéve a 3. helyre hozta fel. Következő állomáshelyén, a ZTE-nél az első évben bajnoki címet nyert, majd a következő szezon gyenge szereplése miatt nem hosszabbítottak vele szerződést. Végül mégis ő maradt, de csak 5 mérkőzésen ülhetett a kispadon az új idényben, ekkor menesztették és Mihalecz István váltotta. Még ugyanabban az idényben a Haladás edzőjének is kinevezték, itt 9 mérkőzésen ült a kispadon, utána menesztették, s az ő edzősködése alatti idő is nagyban hozzájárult, hogy a Haladás utolsó lett. Összesen 89 bajnoki mérkőzésen ült az élvonalban a kispadon.
Biztos hogy nem. Nem szoktam fogadni, legfeljebb a barátaimmal, egy üveg pezsgőben.

Milyen körülmények között fogja nézni a mérkőzéseket? Otthon, esetleg barátokkal néhány sör társaságában?


A sörhöz nem biztos hogy ragaszkodom, lehet, hogy egy hosszúlépés lesz belőle. De igen, azt tartom a leginkább elképzelhetőnek, hogy otthon, családi környezetben fogom megtekinteni a meccseket.

Ha most ebben a pillanatban Isteni csoda során a magyar válogatott kijutna a vébére, mit gondol, mennyire tudnánk felvenni a versenyt a kijutott nemzetek tizenegyével?

Nyilván ez szerencse kérdése is lenne. Van kint négy-öt olyan csapat, akik a mi válogatottunk szintjén játszanak: ilyen Új-Zéland, Szlovénia, Szlovákia. Úgy gondolom, hogy ők nem sokkal járhatnak előttünk, ha ugyan előttünk járnak egyáltalán. Más kérdés, hogy a mi csoportunk nehezebb volt és nem tudtuk teljesíteni azt a bravúrt, ami nekik sikerült. De talán eljön az a selejtezősorozat, amikor szerencsések leszünk.

Szombaton játszottunk Hollandia válogatottjával, akikkel szemben csúfos, 6-1-es vereséget kellett elszenvednünk. Ön, mint ex-szövetségi kapitány, mit gondol a nagy zakóról?


Ez a mérkőzés rendkívül rosszul vette ki magát, hiszen abszolút negatív élmény volt. Egyszerűen nem értettem a csapat játékát, semmilyen logikát nem fedeztem fel benne, ám ezzel nem szeretnék foglalkozni. A hollandok nyilván sokkal nagyobb ellenállásba fognak ütközni mint a mi válogatottunk ellen a szombaton. Van egy-két nagyon jó képességű játékosuk a csapatban, de azért meglepődnék, ha bejutnának a legjobb négy közé. Persze hangsúlyozom, nagyon sok múlik a sorsoláson.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását