2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Bundesliga a legjövedelmezőbb

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság termelte a legnagyobb profitot a 2008/09-es idényben, megelőzve a korábbi éllovas angol Premier League-et - derült ki a Deloitte könyvvizsgáló cég kedden nyilvánosságra hozott jelentéséből.
2010. június 8. kedd 11:24 - HírExtra
Az európai topligákat évente szemléző pénzügyi vállalat kutatása kimutatta, hogy a Bundesliga a 2009-ben lezárult szezonban 1,575 milliárd eurós bevételt könyvelhetett el, ennek eredményeként - a világgazdasági válság ellenére - 10 százalékos növekedéssel zárt úgy, hogy az élvonalban szereplő 18 csapat összesen 172 millió eurós hasznot termelt.

Ezzel szemben az angol első osztályú bajnokság mindössze négy százalékos profittal fejezte be a 2008/09-es szezont, igaz, így is 2,326 milliárd eurós bevétele volt. Ugyanakkor a nyereség "csak" 93 millió euróra rúgott, amely jócskán elmaradt a 2007/2008-as idényben produkált 141 milliótól.

A többi európai topliga - a spanyol Primera División, az olasz Serie A és a francia Ligue 1 - bár növelte forgalmát a vizsgált időszak alatt, mégis veszteséget könyvelt el. A Bundesliga legutóbb a 2006/2007-es szezonban volt listavezető a nyereségesség területén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását