2024. május 2. - Zsigmond

Gémesi: fontosak a határon átívelő gazdasági kapcsolatok

Kiemelten fontos feladat a határon átnyúló kapcsolatok erősítése gazdasági szempontból is - mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke a Közép-Európai Önkormányzati és Területfejlesztési Szövetség találkozója kapcsán tartott sajtótájékoztatón szerdán Pécsett.
2010. június 2. szerda 20:50 - HírExtra
Gémesi György, aki egyúttal Gödöllő polgármestere (Gödöllői Lokálpatrióta Klub-KDNP-MDF), kiemelte: a kettős állampolgársággal kapcsolatos kormányzati döntések csak erősítik a határon túli magyarság összetartozását. Ezen felül azonban elengedhetetlen feladat a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok erősítése - tette hozzá.

Az egy éve alakult Közép-Európai Önkormányzati és Területfejlesztési Szövetség szerdai közgyűlésén az ezzel kapcsolatos célokat hangolják össze - közölte Gémesi György. Tájékoztatása szerint a szövetség tagjai önkormányzatok, illetve önkormányzati területfejlesztéssel foglalkozó csoportok. Páva Zsolt (Fidesz), Pécs polgármestere házigazdaként elmondta: a baranyai megyeszékhely számára is fontos a környékbeli országokkal való kapcsolattartás, a területfejlesztési és regionális együttműködés kialakítása. Mindezt megkönnyíti, hogy ezen országok egy része már az Európai Unió tagja, ezért is fontos Horvátország minél előbbi csatlakozása - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását