2024. április 26. - Ervin

Megőrültek a szocik?

Akkora pofont kapott az MSZP, hogy egész Európa hallotta a csattanást. Tény, hogy ekkorát nem bukott még kormány a rendszerváltás óta sehol sem. De ez a maflás úgy tűnik, nemcsak a hatalomból penderítette ki a szocikat, de mintha az ép eszüket is melegebb éghajlatra küldte volna.
2010. április 28. szerda 07:49 - Pénzes Dávid
Az agyi állapot sérülésére több példa is akad. Az egyik ilyen Horváth Csaba választási plakátja. A párt ugyanis valamilyen megfoghatatlanul agyalágyult ötlettől vezérelve a választási fordulók után enyvezgette tele a várost plakátjaival. Mintha egy tréfás időgépbe kerültek volna.

Miután brutális bukásuk beütött, ők gigaméretű Horváth Csabákkal takarták le a várost. Egy ilyen mértékű vesztes választás után ez nem csak értelmetlen, de teljes hülyeség. Most, amikor az ország 81 százaléka annak örül, hogy nyolc év után sikerült eltávolítani a szoci kormányt a hatalomból, már másnap megjelenik egy lepedőnyi főpolgármester-jelölt!

A vicc azonban nem ér itt véget. Horváth „Giga” Csaba ugyanis gigamosollyal tekint le ránk, választópolgárokra. De nem ám valami kedves, szolid, amolyan „köszönjük, hogy legalább néhányan bíznak még bennünk” mosollyal, hanem a bimbódzó jókedv, a totális öröm vigyorgásával.

Jó hír


És bizony nehogy azt higgyük, hogy köszönetét szeretné kifejezni. Teljes dili, de emberünk azt villantja ránk tenyérnyi nagyságú fogai mellől, hogy van neki egy jó híre, amit majd elmond május 1-én. No, ezt kapjuk ki. Vagy be. Mert erre még józan megfontoltsággal sem lehet értelmeset reagálni. Egy párt vezető embere, akinek gyakorlatilag most nyomták sárba az arcát, felkel, és ahelyett hogy törölgetné a sarat meg a könnyet, ránk mosolyog, és azt mondja jó híre van, de az titok. Pszichológiai eset az egész.

Amúgy is jó lenne egy pszichológus a közelben, aki elmondaná, hogy az évek óta húzódó kampány (mert bizony évek óta kampány van) most egy hatalmas robbanással vége tért. Ende, Konyec, Over. Ami nagyon jó, mert már mindenkinek tele volt vele a töke. Az emberek most azt mondják:”ne mosolyogjon már ránk senki, se nyertes, se győztes; ne legyenek marha nagy titkai se nyertesnek se győztesnek, inkább végezzék a dolgukat és minket is hagyjanak lógva végre.”

Nem kell az „A”


A javaslat
Egy, a "pártállami időket idéző" a betűt venne ki az alkotmányból Mécs Imre. Módosító indítványa egyetlen paragrafusból áll: "Az Alkotmánybíróság tagjai nem lehetnek tagjai pártnak, és az Alkotmánybíróság hatásköréből adódó feladatokon kívül politikai tevékenységet nem folytathatnak."
A szocialista politikus a párt szó elől hagyná el az a betűt, azért, mert - mint indoklásában írja - a jelenlegi demokratikus államberendezkedés és alkotmányjogi szabályozás szempontjából nem értelmezhető a jelenlegi szövegben szereplő "a párt" megfogalmazás.
A másik marhaság Mécs Imre szocialista honatya, ex-SZDSZ-es, és nemsokára ex-képviselő agyából pattant ki. Mécs úr mikor még meg sem száradtak a szavazólapokon az ikszek, azaz a választás utáni napon, hétfőn nyújtotta be nagy ötletét. S nem is akármilyet. Rögtön Alkotmányt szeretne módosítani.

Tudjuk, hogy sokan szeretnék megváltoztatni ebben az országban az Alkotmányt, s bizony a kétharmados Fidesz-KDNP többség megszerzése után ezek a remények egyre inkább valóságossá formálódhatnak. Ám valószínűleg még a nagy változtatásról álmodozó egyedek sem gondolták volna, hogy az alkotmánymódosításra a választás után ennyire rövid idő elteltével sort szeretne keríteni egy honatya. És épp egy leköszönő szoci.

Mert csak annak a bizonyos jó nagy tenyeres csattanónak tudható be Mécs Imre ötlete, hogy az Alkotmányból vegyünk el egy „A” betűt, s akkor már minden rendben is lesz. Ezt szeretné ugyanis a kedves csokornyakkendős úr.

Ne gondoljunk persze arra, hogy ezek után Lkotmánynak kell hívjuk legfontosabb törvényünket, csupán a „párt” szó elől venné ki a névelőt. Értjük persze Mécs felvetését, de azért az „Horvát Csabai-mosolyt” gerjeszt arcunkra, hogy szerinte most van ennek itt az ideje, és úgy egyébként meg az Alkotmány többi része rendben van. (Mert mást ugye nem változtatna rajta.)

Ötletek


Ezek után izgatottan várjuk a szocialista párt többi politikusának megnyilvánulását. S ha nem lenne ötletük, akkor íme egy csokorra való.

Indítsunk népszavazási kezdeményezést, hogy Mécs Imre nevéből kerüljön ki az M betű. S ezentúl legyen a neve Écs Ire. De szóba jöhetne az A és Á betű elvétele is az összes parlamentbe jutott szoci képviselő nevéből. Így felbukkanna a sorok között, Mesterhzy Ttil, Gyurcsny Ferenc, Szili Ktlin, Sznyi Tibor, Lmperth Mónik, és a már említett Horvth Csb.

Megfontolandó törvényjavaslat lehetne a Tisztelt Ház számára az is, hogy a felesleges parlamenti székek helyett rudakat helyezzenek az ülésterembe, hogy az unalmasnak ígérkező kétharmados vitanélküliség miatt, rúdtáncosok szórakoztassák a honatyákat. (Amúgy is jóval kevesebb honanya lesz jelen, így szinte teljesen férfiközpontú lesz a gyűlés)

Végül egy hasonlóan elborult szoci politikus javasolhatná azt is, hogy az Országgyűlésbe nem jutott szocik minden nap 16 órától 18 óráig a Parlament előtt letolt nadrággal várakozzanak, s potom 200 forintért cserébe az arra járók megvesszőzhessék ülepüket egy csokor csalánnal. Amúgy is éveket ültek végig semmit tevéssel (rossz esetben országrontó törvényeket elfogadva), hátsó felükbe így vér kerülhet, ami igencsak egészséges.

Várjuk a kedves olvasók (illetve a szocialista politikusok) javaslatait is a hirextra@hirextra.hu címre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

balogGY
2010. április 30. 20:26
vajon optimista mitől optimista? Mert amit ide leírt abból süt a negatívum...
narancsvirág
2010. április 29. 14:39
Régen nevettünk ennyit:-)
Megalázzák saját magukat, nevetség tárgya lesz mindegyik (még ezt is vállalják a hatalomért)és nincs szégyenérzetük!
Optimista bizonyára reá szavaz majd:-)
Palotás Éva
2010. április 29. 09:27
Pár nappal ezelőtt az erkélyünkről kinézve láttam meg először a "giga" plakátot. Az első pillantásra úgy tűnt, hogy fogpaszta reklámot látok. Talán Molnár Csaba jobban járt volna egy fogkrém népszerűsítésével, de mi szegényebbek lettünk volna egy frappáns, humoros írás olvasásának élményével.
Köszönöm a cikk írójának, vidám napom lesz ma!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását