2024. április 30. - Katalin, Kitti

Ennyi volt? Az MDF megszakított minden kapcsolatot az SZDSZ-szel

Az MDF mindennemű kapcsolatot megszakítottnak tekint az SZDSZ-szel, és a jövőben elképzelhetetlennek tartja a velük való együttműködést - közölte Viniczai Tibor, az MDF alelnöke az MTI-vel pénteken.
2010. április 16. péntek 18:31 - HírExtra
Közleménye szerint a Magyar Demokrata Fórum elnöksége megállapítja, hogy a szabad demokratákkal kötött megállapodás nem szolgálta a párt sikeres kampányát és szereplését. Az MDF ezért április 11-i hatállyal mindennemű kapcsolatot megszakítottnak tekint a szabad demokratákkal és a jövőben elképzelhetetlennek tart velük bármiféle együttműködést - hangsúlyozza.

Arra is kitérnek, hogy a párt elnöksége a Political Capital és a Konzervatív Intézet kampánymunkáját rendkívül gyengének értékeli, amely - mint állítják - a párt parlamenti kiesését eredményezte. A kampányfőnök felelőssége e tekintetben kettős, mert nemcsak a kampányban, hanem hosszú éveken keresztül hosszú távon határozta meg az MDF kommunikációját - hívják fel a figyelmet.

A Magyar Demokrata Fórum lezár egy korszakot, amely belső feszültségekről és kizárásokról szólt, és egyúttal egy új külső-belső konszenzusra épülő politikát hirdet meg - írta Viniczai Tibor.
Közölte: a pártnak több tekintetben, hangsúlyosan az antalli értékek szellemében kell politizálnia a jövőben, amely magában foglalja az európai kereszténydemokrata, konzervatív, valamint a nemzeti szabadelvű gondolatokat és értékeket.

Az MDF a 2006-os parlamenti választások alkalmával már éppen hogy túllépte az ötszázalékos bejutási küszöböt, s csupán 11 mandátumot szerzett az Országgyűlésben. 2009-ben megszűnt a párt parlamenti frakciója is, mivel a kizárások és kilépések nyomán képviselői létszáma a szükséges 10 fő alá csökkent.

2010 elején, a közelgő parlamenti választások előtt az MDF választási együttműködést kötött rendszerváltó riválisával, az ugyancsak erejét vesztett SZDSZ-szel.

A párt a választások első fordulójának eredményei alapján - mindössze 2,66 százalékot elérve - nem került be a parlamentbe. Dávid Ibolya az eredmények ismeretében lemondott az MDF elnöki posztjáról. Az MDF-et Herényi Károly vezeti addig, míg új elnököt nem választanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását