2024. május 9. - Gergely

Orbán Viktor részvétnyilvánítása - a teljes szöveg

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az alábbi levelet küldte Donald Tusknak, a Lengyel Köztársaság miniszterelnökének, Bronislaw Komorowskinak, a Szejm elnökének és Bogdan Borusewicznek, a Szenátus elnökének.
2010. április 10. szombat 15:30 - HírExtra
"Megdöbbenéssel ért a hír, hogy ma reggel Szmolenszk mellett tragikus repülőgép-balesetben életét vesztette a Lech Kaczynski, a Lengyel Köztársaság elnöke, felesége, több állami vezető, az egykori katyni áldozatok rokonai, és a lengyel szellemi elit több tagja is. Lech Kaczynski és a gépen utazó többi utas tragédiája Katyn drámájának új fejezetét nyitja meg, holott éppen annak lezárása és a méltó megemlékezés volt az utazás célja. Közös sorsunkból, közös tragédiáinkból és reményeinkből adódóan bennünket, magyarokat minden, ami lengyel barátainkkal történik, barátként és testvérként érint. Magyarország és a Fidesz is számos barátját veszítette el ezen a szombati reggelen, elnökükben pedig én magam is egy közeli barátot és pótolhatatlan küzdőtársat veszítettem el.

Kaczynski elnök úr mindig külön tisztelettel emlékezett az üldözött lengyelek magyarországi befogadására és azokra a magyarokra, akik ebben szerepet játszottak. A megtörtént tragédia közepette is büszkeséggel gondolok arra, hogy Európa egyetlen, Lengyelországon kívül felállított katyni emlékműve éppen Budapesten áll.

Mélyen osztozunk gyászukban, és kérem, továbbítsa őszinte részvétemet az elhunytak hozzátartozóinak és valamennyi lengyel barátunknak. Ezekben a nehéz pillanatokban is Önök mellett állunk, a jövőben is mindent meg kívánunk tenni stratégiai partnerünk, Lengyelország és Magyarország barátságának erősítéséért.

Kérem, fogadja személyes együttérzésemet, mind a magam, mind pedig családom, valamint a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség nevében, és engedje meg, hogy biztosítsam arról, hogy ránk, magyarokra mindig számíthatnak."

Orbán Viktor

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását