2024. május 18. - Erik, Alexandra

Leinemann mégis indulhat a választásokon

Indulhat az országgyűlési képviselő-választáson a ScienNet-ügyben előzetes letartóztatásban levő Leinemann Zsolt; a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság kedden nyilvánosságra hozott határozatával megváltoztatta a területi választási bizottság nyilvántartásba vételt elutasító korábbi döntését.
2010. március 30. kedd 18:12 - HírExtra
Leinemann Zsolt Debrecen 2. számú választókörzetében indul független jelöltként.
A területi választási bizottság elutasító határozatának indoklásáról Vasas Lászlóné, a testület vezetője korábban elmondta: a jelöltnek az ország minden tájáról odasereglett emberek gyűjtöttek ajánlószelvényeket, de erre nem volt meghatalmazásuk. E nélkül a cédulagyűjtés jogosulatlan adatkezelésnek számít - tette hozzá.

A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ugyanakkor határozatában azt írta: "tekintettel arra, hogy a bíróság szemben a területi választási bizottsággal a meghatalmazások hiányára alapított szabálysértést nem találta megállapíthatónak, így a választási eljárás hivatkozott alapelveinek megsértése sem állhat fenn".

Vasas Lászlóné az előzetes letartóztatásban lévő jelölt mentelmi jogával kapcsolatban az MTI érdeklődésére elmondta: a mentelmi jog érvényesítését - annak megfelelően, hogy az ügy ügyészségi vagy bírósági szakaszban van - az illetékes ügyészségnek, illetve bíróságnak kell kezdeményeznie az Országos Választási Bizottságnál.

A ScienNet nevű, Washingtonban bejegyzett cég magyarországi tevékenysége miatt adócsalás és sikkasztás miatt folyik eljárás. A vám- és pénzügyőrség 2009. november 20-án rendelt el nyomozást a ScienNet törzsvásárlói rendszerével kapcsolatosan. A társaság képviselőjét a bíróság november 27-én helyezte előzetes letartóztatásba.

Szabadlábon?

A Fővárosi Főügyészség még kedden kezdeményezi a ScienNet-ügyben előzetes letartóztatásban levő Leinemann Zsolt szabadlábra helyezését, így indulhat az áprilisi országgyűlési képviselő-választáson.

A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság kedden döntött arról, hogy - megváltoztatva a területi választási bizottság határozatát - Leinemann Zsolt, aki független képviselőjelöltként méretteti meg magát, indulhat Debrecen 2. számú választókörzetében.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: az ügyészség megkapta a hivatalos értesítést a jelölt nyilvántartásba vételéről, ezért még a keddi napon kezdeményezik a gyanúsított szabadlábra helyezését.

Az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a képviselő-választáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg.

A területi választási bizottság korábbi elutasító határozatának indoklásáról Vasas Lászlóné, a testület vezetője azt mondta: a jelöltnek az ország minden tájáról odasereglett emberek gyűjtöttek ajánlószelvényeket, de erre nem volt meghatalmazásuk. E nélkül a cédulagyűjtés jogosulatlan adatkezelésnek számít - tette hozzá.

A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ugyanakkor keddi határozatában azt írta: "tekintettel arra, hogy a bíróság szemben a területi választási bizottsággal a meghatalmazások hiányára alapított szabálysértést nem találta megállapíthatónak, így a választási eljárás hivatkozott alapelveinek megsértése sem állhat fenn".

A ScienNet nevű, Washingtonban bejegyzett cég magyarországi tevékenysége miatt adócsalás és sikkasztás miatt folyik eljárás. A vám- és pénzügyőrség 2009. november 20-án rendelt el nyomozást a ScienNet törzsvásárlói rendszerével kapcsolatosan. A társaság képviselőjét a bíróság november 27-én helyezte előzetes letartóztatásba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Rády László
2010. március 30. 23:03
Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, amíg rá nem bizonyítják a bűneit! Ezért nem elítélendő,hogy a mentelmi joggal kijöhetett az előzetesből Leinemann Zsolt.
A mai napig nem tudtak egy épkézláb vádemelési javaslatot beterjeszteni az ügyészségnek a tisztelt VPOP-sok. Ami azt jelenti,hogy "nyomozati szakaszban" van az ügy. Amennyire emlékeznek a Colombo filmsorozatra: a "nyomozati szakasz" esetében a felügyelő csak kerülgette az elkövetőt. De addig is szabadlábon mászkált a gyanújába keveredett ember. Mikor összegyűjtötte a kellő megalapozottságot tanúsító bizonyítékokat; csak akkor tartóztatta le az elkövetőt a bizonyítékaival érvelve.
Magyarországon úgy látszik ez fordítva működik: valaki "farkast kiált" és máris lecsukják,mondván : "majd csak találunk valami vádat ellene". Akárcsak a régi feljelentős korszakban.
Adott egy jól működő törzsvásárlói közösség, amelynek tagjai a megszerzett jövedelmükből fizetnek adót!
Az igazi baj nem itt van!!!
Kis hazánk vezetése - bármilyen színű - mindent megtesz,
hogy a multik jól érezzék magukat! Adómentesség, foglalkoztatási támogatás stb.
Bekerül a képbe a ScienNet ahol a több százezernyi EMBER, arra "vetemedik", hogy MAGYAR vállalkozóknál hagyja ott a pénzét! Ellenőrzi a rendszert az APEH, majd
a PSZÁF. És működhet tovább minden!
Eljön a 2009-es karácsony előtti nagy bevásárlási bumm.
Valahová 3 - 4 Mrd forint közé saccolom azt az összeget melyet a ScienNet-et jól használók most a rendszeren keresztül elköltöttek volna....
Na, ez az a pont ami fáj minden multikból élő hazai "fővezérnek". Mert ebből nem jut semmi a zsebükbe.
A legjobb módszer ha az esetleges adótartozás miatt, befagyasztják a rendszert. Büntetve ezzel több százezer Magyar családot is! Mivel így senki sem fér hozzá a web-felületéhez....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását