2024. május 9. - Gergely

Bíróság előtt a sikkasztó kislétai pénztáros

Tanúk meghallgatásával folytatódott a sikkasztással vádolt kislétai pénztáros büntetőpere szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon.
2010. február 17. szerda 15:52 - HírExtra
Az egyik szabolcsi pénzintézet kislétai kirendeltségén betétgyűjtő pénztárosként dolgozó Sz. Menyhértné korábban 10 és 20 millió forint közötti összeget vett fel jogtalanul a kasszából, a hiányt pedig fiktív értékpapírok - takarékbetétkönyvek, takarékszelvények- és levelek - forgalomba helyezésével próbálta eltüntetni. Az asszony emellett a pénzüket a bankba betenni szándékozó ügyfelektől 2008 januárja és szeptembere között több mint száz millió forintot vett át, a befizetésekről pedig hamisított takarékszelvényeket állított ki.

Ezeket a takarékszövetkezet nevében írta alá és bélyegezte le, de a pénzt nem továbbította, s az okmányok adatait sem vezette be a nyilvántartásba. A folytatólagosan, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolt pénztáros százhetven szelvényt, valamint összesen harminc betétkönyvet és takaréklevelet állított ki. A pénzintézet kára kamatokkal 272 millió forintot. A bankban az egyébként több mint húsz éve dolgozó asszony vallomásában elismerte a bűncselekmény elkövetését. A büntetőper február 22-én további tanúk meghallgatásával folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását