2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyermekgyilkos apa fiát akarja Elton John

Gyermekgyilkos apa gyermekét akarta örökbe fogadni Ukrajnában Sir Elton John.
2009. október 5. hétfő 16:31 - HírExtra
A pop-rock egyik legnagyobb világsztárja és partnere, David Furnish brit-kanadai filmproducer nemrég együtt tett látogatást egy kelet-ukrajnai gyermekotthonban, ahol egy 15 hónapos kisfiú, Lev azonnal belopta magát a veterán zenész szívébe.

A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - megdöbbentő részleteket tárt fel Lev családi hátteréről. Az újság hétfői számában közölt helyszíni riport szerint a kisfiú édesanyja és édesapja is HIV-fertőzött, a Szergej nevű apa emellett nyolc évet töltött "egy szibériai börtönben" egy 14 éves lány megöléséért. A bűncselekmény Oroszországban történt.

A lap riportere felkereste az édesanyát, Marinát a délkelet-ukrajnai Mariupol városában. A leírás szerint Marina embertelen körülmények között él egy lerobbant, "vizelet- és ételbűzt árasztó" lakótelepi toronyház földszintjén, mamájával és annak partnerével. A lakásban villanydrótok lógnak ki a falból, az "ősi fűtőcsövek" pedig vajmi kevés meleget adnak a hamarosan kezdődő kemény ukrán télben.

A család főtt vagy sült krumplin él, ha a szerencse úgy hozza, egyszer-egyszer hús is kerül az asztalra, néhanap viszont éheznek.

Marina súlyos alkoholista, és két gyermekét is ezért helyezték állami gondozásba idén tavasszal. A The Sun tudósítójának kijelentette azonban: nincs az a pénz, amiért odaadná kisebbik fiát Sir Eltonnak.

Lev édesanyja, aki a lap leírása szerint "már délben bűzlött a vodkától", azt mondta: nem azzal van baja, hogy Elton John meleg, de ha az énekes gyermeket akar örökbe fogadni, keressen olyant, akinek már nem élnek a szülei.

Az örökbefogadás - mint kiderült - az ukrán törvények miatt egyébként sem lehetséges. A 62 esztendős Sir Elton egyrészt túl idősnek bizonyult ehhez - a helyi jogszabályok alapján a korkülönbség a nevelőszülő és a gyermek között nem lehet több 45 évnél -, ráadásul Ukrajnában nem adható örökbe kisgyermek homoszexuális párnak, és testvérek sem szakíthatók el egymástól.

Levnek van egy Artyom nevű bátyja, aki szintén a gyermekotthonban nevelkedik.
Az ukrán családügyi miniszter, Jurij Pavlenko ugyanakkor kijelentette a brit lapnak: arra van jogi lehetőség, hogy Sir Elton John gyámságot vállaljon akár az egész család felett.
Marina erre hajlana is, az apa azonban határozottan kijelentette: ehhez nem járul hozzá, "akármennyi pénze is legyen annak az énekesnek".

Sir Elton - akinek vagyonát 175 millió fontra (53 milliárd forintra) becsülik - és David Furnish időközben egy afrikai kisfiú örökbe fogadását is fontolóra vette, de egyelőre erről is lemondtak, mert kiderült, hogy a gyermeknek közeli hozzátartozói élnek, és nem akarták elszakítani családjától.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását