2022. november 29. - Taksony

Elton John Afrikai gyermekre pályázik

Afrikai kisgyermek örökbefogadásának gondolatával foglalkozik Sir Elton John, miután hasonló próbálkozása Ukrajnában nem járt sikerrel.
2009. október 4. vasárnap 17:38 - HírExtra
A pop-rock egy legnagyobb világsztárja és partnere, David Furnish brit-kanadai filmproducer a múlt hónap elején együtt tettek látogatást egy ukrajnai gyermekotthonban, ahol egy 14 hónapos kisfiú, Lev azonnal belopta magát a veterán zenész szívébe.

Az ukrán törvények azonban több okból is lehetetlenné tették a kisfiú örökbefogadását. A 62 esztendős Sir Elton egyrészt túl idősnek bizonyult ehhez - a helyi jogszabályok alapján a korkülönbség a nevelőszülő és a gyermek között nem lehet több 45 évnél -, ráadásul Ukrajnában nem adható örökbe kisgyermek meleg párnak.

A veterán zenész és partnere most - a The Sunday Telegraph, a legnagyobb vasárnapi brit konzervatív vasárnapi lap beszámolója szerint - Afrikában nézett körül.

David Furnish az újság pletykarovatának - az ország megnevezése nélkül - elmondta: találtak is egy kisfiút, akit szívesen örökbe fogadtak volna, de aztán erről lemondtak, mert kiderült, hogy a gyermeknek még él a nagymamája, és testvérei is vannak.

"Nem lett volna helyes elszakítani a családjától" - indokolta a döntést Sir Elton partnere.
Elton John 2005 decemberében kelt egybe párjával, élve azzal a nem sokkal korábban megteremtett brit törvényi lehetőséggel, amelynek alapján a homoszexuális párok úgynevezett "polgári partneri viszonyra" léphetnek egymással.

A kapcsolatukat ily módon hivatalossá tévő azonos nemű párokat a brit jogszabály - a házastársakhoz hasonlóan - egymás hozzátartozóinak ismeri el.Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását