2024. március 29. - Auguszta

Minden idők legnagyobb visszatérései - videókkal

Az elmúlt évek legnagyobb visszatérése lehet Michael Schumacheré. De kié volt a sportvilág legnagyobb újrázása? A HírExtra sorba vette a sporttörténelem legszebb és legfeleslegesebb visszatéréseit.
2009. július 31. péntek 08:39 - Gedei Szilárd

Martina Hingis

Nagy magyar visszatérők
Kótai Mihály: több mint három év kihagyás után (2006-ban állandóan kiújuló sérülései miatt vonult vissza) lépett ismét szorítóba a Tornádó (33 győzelem – 3 vereség – 1 döntetlen). A néhány napja, július 25-én Szabó Titusz ellen sikerrel megvívott hat menetes mérkőzés után pedig már a következőt tervezi, melyre valószínűleg augusztusban kerül sor.

Dvéri Zsolt: a Videoton korábbi válogatott középpályása 2004 őszéig bírta a magyar foci körülményeit. „Belefáradtam, megcsömörlöttem. A körülmények nem megfelelőek, sem Fehérváron, sem máshol” – indokolta akkor döntését a „kopaszkás” játékos. Másfél év múlva a középpályás már ismét a fehérváriakkal készült az első osztályú meccsekre…

Annus Adrián és Fazekas Róbert: a tipikus példa arra, hogy közel sem mindegy, miért áll le valaki évekig az élsporttal… A jómadarak az emlékezetes és fájó 2004-es athéni páros doppingbotrányuk után nagy csinnadrattával jelentették be 2005 augusztusában, hogy visszatérnek az élsporthoz, és céljuk az arany megszerzése a pekingi olimpián, csak kevesen hittek nekik. A pekingi eredmények (Fazekas ugyan kijutott a játékokra, de nem sikerült villantania, Annusnak még az sem sikerült) tükrében kijelenthetjük: nem a két szombathelyi dobóatléta visszatérése a legjobb példa a nagy comeback-ek sorolásában…

Risztov Éva: az „ezüstlány” visszatérése senkit sem lepett meg. A még mindig csak 23 éves versenyző három évvel ezelőtt jelentette be a visszavonulását. Medencébe azonban márciusi visszatérése után sem akar ugrani: hosszútávúszóként a 2010-es budapesti Európa-bajnokságra próbál majd összpontosítani.
Több szempontból is érdekes a svájci „kislány” esete: a drága jó Martina többször hagyott már ki éveket ugyanis pályafutása során. 2005-ben például közel három év után tért vissza, hogy aztán 2007-ben emlékezetes kokainos botránya után ismét eltűnjön. „A korom és az egészségügyi problémáim miatt úgy döntöttem: nem folytatom a karrieremet” – mondta még 2007-ben a svájci teniszcsillag. Persze nem tartotta be a szavát… Utoljára ez év elején volt arról szó, hogy esetleg visszatérne a pályára, akkor azonban mégsem valósult meg sokadik visszatérése. Vajon hallunk még valaha a botrányhős Hingisről?

Néhány „kisebb” visszatérő a közelmúltból

Thomas Grandi
: a kanadaiak kiváló síelője 2007 márciusában, tizennégy végigsíelt kemény szezon után jelentette be visszavonulását. Az olasz származású 36 éves sportember akkor a motiváció hiányára hivatkozott, egy évvel később azonban visszavonta döntését: „Egyszerűen nem hagyhatom ki, hogy hazai közönség előtt szerepeljek a 2010-es vancouveri téli olimpián” – indokolta döntését.

Michael Stich: a németek olimpiai és ’91-es wimbledoni bajnoka a múlt heti hamburgi ATP torna előtt jelentette be visszatérését. A tornán egyébként versenyigazgatóként működő 40 éves Stich az orosz Mischa Zverevvel indult el a párosok versenyében, meccset azonban nem sikerült nyerniük, mert egy viszonylag ismeretlen páros 6:4, 6:2-vel kiejtette őket.

Kim Clijsters: a teniszezők női világranglistáját korábban tizenkilenc hétig vezető belga csillag 2007-ben vonult vissza, gyermeke születése miatt. Két évvel később, ez év márciusában azonban már azt lehetett hallani, hogy a belgák játékosa szívesen visszatérne a pályára. Teheti, hiszen még mindig csak huszonhat éves...

Vajon Michael Schumacher visszatérése melyikükéhez fog hasonlítani?

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását