2024. április 26. - Ervin

Olimpia

2009. július 28. kedd 08:09 - Gedei Szilárd
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. július 30. 01:12
Lehet, hogy baj van a szememmmel, de az első felvételen valóban sportoló embereket látok, a másikon pedig meghitten ünneplőket és részben ismétcsak sportolókat, valamint azt, hogy a rendezvény zászlaján - talán érthető okokból - megjelennek a szivárvány színei. Másrészt nem értem, mit és miért kellene esetleg letagadniuk a résztvevőknek? * Mindenesetre az előző oldalon kifejtett véleményemet a rendezvényről és a társadalmi igazságosság kérdéseiről változatlanul fenntartom.
novaklaszlo56
2009. július 29. 21:12
Kedves Gedei Szilárd! Remélem, és nem is hiszem, hogy a lap presztízsét komolyan félteni kellene! Írása alapján én Önt világosan, tisztán (=szabad emberhez méltó felelősséggel) gondolkodni képes embernek vélem, állító és kérdő mondatokban megfogalmazott észrevételeit helyénvalónak tartom. A probléma, amit feszeget, nagyon összetett, itt és most nem is érdemes a részletek irányába elmozdulni. Meleg barátaimat egyébként mindig is óva intettem attól, hogy "pride"-okon ("büszkeség") és egyéb, hasonlóan demonstratív megmozdulásokon vegyenek részt, tekintve, hogy a magyar közgondolkodás még messze nem elég érett arra, hogy az ilyen akciókat jól viselje. Megjegyzem: ha majd éretté lesz, ezek, a részben esélyegyenlőségi demonstrációk teljességgel okafogyottá válnak, legfeljebb az emberi jogok egyfajta ünnepléseként lesznek értelmezhetők. Ettől azonban még beláthatatlan távolság választ el bennünket. A legnagyobb örömmel azt a gondolatát (ténymegállapítását) üdvözlöm, mely szerint a melegek többsége a többiekkel (a heterókkal is!) minden tekintetben egyenlő jogú és esélyű emberként szeretné élni az életét, szellemi és testi erejével felszabadultan hozzájárulva közös - remélhetően szebb - jövőnk építéséhez. Mellesleg az az érzésem, hogy a melegek a rendezvényeikkel főleg azt szeretnék bizonyítani, hogy semmivel sem kevésbé értékes emberek, mint a "többiek". Igaza van: a melegek az élet minden területén, így a sportban is ugyanolyan teljesítményre képesek, mint a "heterók"! Jó lenne, ha ez a felismerés, általánossá válva, valóban elmosná végre az ezzel kapcsolatos diszkrimináció minden szennyeződését - és ebben is igaza van: pro és contra! Remélem, a gondolataim Phil Ivey számára is világosak. Ha igen, akkor talán alábbhagy az egészségét veszélyeztető háborgása, és inkább megpróbálja a dolgok mélyére nézve értelmezni, uram bocsá' megérteni a problémát. Mert hogy probléma, az láthatóan számára sem vitás.
Phil! Ha nem veszed rossz néven, javasolnám, hogy látogass el néhány meleg oldalra, és próbáld meg az empátiád megfeszítésével átérezni azokat a félelmeket és fájdalmakat, amelyek végigkísérik meleg embertársaink életét! Próbáld meg azt is megsaccolni, mekkora (termelő)erőtől fosztjuk meg eként magunkat mi, a magyar társadalom! Meg azt is, hogy így, vagy úgy, nem mi kényszerítjük-e őket olyasmikre, amelyeken azután jóízűen, összekacsintva felháborodunk. Másként: ha meleg honfitársaink TÉNYLEG mindenben egyenrangúnak (jogok, esélyek, presztízs, bánásmód...) éreznék magukat, vajon késztetné-e őket bármi efféle összefogásra...? Tudnék oldalcímeket is ajánlani, de ez, azt hiszem, nem lenne etikus. Ha érdekel a téma, biztosan rátalálsz. És kérlek, nyugodj meg, már csak azért is, mert egyes conclusiokat tekintve (közpénzek felhasználása) teljesen egyetértünk!
Phil Ivey
2009. július 28. 09:14
micsoda???? melegolimpia???? állami pénzből??? felháborító!!!!!!!!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását