2024. március 29. - Auguszta

Drapériaharc - miért kellett cigányozni az Újpest-Steauán? Képekkel!

"Honnan tudod, hogy román vagy? Cigányul beszélsz.", "Lesz még Erdély Magyarországé!", "Cigányok, cigányok!", "Hazaáruló, hazaáruló!", "Vesszen Trianon!" - ez mind egyetlen focimeccsen, az Újpest-Steauán. De miért?
2009. július 24. péntek 12:49 - Gedei Szilárd
Nem sikerült frappánsan, de intelligensen válaszolni a Steaua Bukarest elborult szurkolóinak múlt heti drapériájára a tegnapi Újpest-Steaua Európa Liga visszavágón. Sőt, a románok lecigányozásával ugyanazt a bizonyítványt állítottuk ki magunkról, mint amit korábban a románok. Íme, a drapériaharc utolsó felvonása a cigányozós, szarrománozós újpesti meccsen.

Drapériaevolúció

2009. július 16., Bukarest:



2009. július 23., Budapest:

A románok által kifeszített felirat:



A magyarok válasza a bukaresti meccs gyomorforgató feliratára:



Amit már nem kellett volna:



Amit nem vihettek be a románok a meccsre:



Ahhoz képest, hogy a biztonsági embereknek az lett volna a feladata, hogy ilyen feliratok ne kerülhessenek be a Szusza Ferenc Stadionba…

Ráadásul a botrány nem is erről szólt. Na ja, ha csak a drapériákról szólt volna a meccs… Az újpesti keménymag képviselői (akik általában a D szektor állóhelyein, azaz a kapu mögötti részen szidták a románokat, többek között cigányokat, Trianont és „szar Romániát” emlegetve) a csütörtök esti meccs félidejében átszivárogtak a B szektornak a vendégekhez legközelebb eső részéhez, és petárdazáport zúdítottak a bukarestiekre. A feldühödött románok persze elkezdtek balhézni, feltépkedték a székeket, és cigányozással válaszoltak. Húsz percig tartott, amíg lehiggadtak, csak azután folytatódhatott a játék:

A kérdés csak az, hogy mindezért milyen büntetésre számíthatnak a lilák az UEFA-tól? Érzésünk szerint felettébb súlyosra…
Forrás: Fotók: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. július 24. 17:53
Először az MLSZ-től:Pár év NB III,keleti csoport...
Kiváncsi vagyok,a Fradi csürhe tanult -e a vidéki lét örömeiből?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását