2024. április 29. - Péter

Risztov és Verrasztó volt a legjobb

Több mint két és fél ezren vágtak neki vasárnap az idei öbölátúszásnak, amelyet Balatonfüred és Tihany között bonyolítottak le, s amelyen a leggyorsabbnak a férfiaknál Verrasztó Dávid, a női mezőnyben pedig Risztov Éva bizonyult.
2009. július 14. kedd 06:08 - HírExtra
A meteorológusok javaslatára a nagy szél és hullámzás miatt szombatról elhalasztott viadal közben a Balaton vize 21-22 fokos, ezzel együtt a próbatételre alkalmas volt. A kedvezőtlen idő miatt - a főszervező Németh Zsolt, a Magyar Hosszútávúszó Szövetség főtitkára szerint - a vártnál legalább ezerrel kevesebben vállalkoztak a három és fél kilométeres táv megtételére.

"Lehetett volna kegyesebb is hozzánk az időjárás, ezúttal 48-an feladták a versenyt, márpedig ennyien nem szokták, de ez a próbatétel nem is kisgyerekeknek való" - mondta, hozzátéve, hogy az öbölátúszás ugyanakkor jó főpróba volt, hiszen jövő nyáron a tónak e térségében rendezik meg a magyarországi Európa-bajnokság hosszútávúszó versenyeit.

A győzelmet új csúccsal a férfiaknál - és az abszolút sorrendben is - a válogatott Verrasztó Dávid szerezte meg, aki 37:46 perc alatt ért célba, míg a nőknél a 23 éves Risztov Éva 40:15 perces rekordidővel diadalmaskodott. A medencés úszással 3 és fél esztendeje felhagyott, a hosszútávúszás kedvéért viszont sportolói karrierjét márciusban újrakezdő Risztovot dicséri, hogy a férfiakat is figyelembe véve a harmadik legjobb eredményt produkálta.

"Kamatozott a 15 hetes kőkemény felkészülés, teljes mértékben elégedett vagyok, sokkal rosszabbra számítottam. Arról nem szólva, hogy amint hallom, nálam gyorsabban eddig még egy nő sem úszta le az öböltávot" - mondta hétfőn a sokszoros világbajnoki érmes, Európa-bajnok, sokszoros magyar bajnok és csúcstartó Risztov az MTI érdeklődésére.

Mestere, Vajda Tamás, a Debreceni Sportcentrum-DSI úszószakosztályának vezetőedzője kifejtette, hogy Risztovval négy hónapja dolgoznak együtt, s a jelek szerint már van eredménye a közös munkának.

"Jó időt ment Évi, pláne, hogy ez volt az első hosszútávú nyíltvízi versenye, s hullámzott is a Balaton. Bár a végére elfáradt, izomláza is lett, de ő is, én is elégedettek vagyunk a tapasztaltakkal. Folytatjuk az együttműködésünket, a távolabbi cél a londoni olimpia, de 2012-ig természetesen nagyon sok verseny vár ránk. Szeptembertől Évi indul majd Világkupa- és Európa Kupa-futamokon is, míg az első nagy hazai megméretése a jövő augusztusi, balatoni Eb lesz" - mondta Vajda Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását