2024. április 24. - György

Szenzáció! A póker élő legendája Budapesten!

Jó hír a póker magyarországi szerelmeseinek! Szeptemberben hazánkba látogat az élő legenda, a Super system című könyv szerzője, a többszörös pókervilágbajnok, Doyle Brunson!
2009. július 27. hétfő 18:39 - Gedei Szilárd
Ritkán látott pókeres híresség érkezik hazánkba szeptember 11-én: sokak kedvence, a kártyások fő legendájának tartott Doyle Brunson teszi tiszteletét fővárosunkban.

Szeptember 10. és 14. között fővárosunkban rendezik ugyanis a Budapest Affiliate Conference néven futó eseményt, ami egy az online szerencsejáték affiliate partnereinek szervezett összeröffenés a vezető online pókertermek részvételével.

/KERETES
A Brunson-legenda

Doyle Brunson 1933-ban született a texasi Longworth kisvárosában. Gimnazistaként, illetve egyetemistaként tehetséges kosarasnak és atlétának számított, később mégis a kártya mellett kötött ki egy sportsérülés miatt. Apránként tanulta meg a szakmát, hogy aztán 1976-ban felérjen a csúcsra: megnyerte a World Series of Poker főversenyét, azaz a pókeresek világbajnokságát. A legenda szerint – melyet azóta már számtalanszor cáfolt különböző interjúkban – egy kifejezetten gyengének számító lapkombinációval tudott végül nyerni, a tízes-kettes (T 2) leosztást azóta is Doyle Brunsonnak hívják világszerte. Egy évvel később, csak hogy teljes legyen a legenda, ismét ő győzött, ismét fullja lett, ráadásul ismét – nem fogják kitalálni – tízes-kettessel...
KERETES/

Brunson a konferenciát szervező iGamingBusiness nevű cég meghívására érkezik, s ha már erre jár az érintettekkel való beszélgetésen kívül mindenképpen szakít időt a rajongókra is. Az első azonban az üzlet: Brunson papa hangsúlyozta, hogy elsősorban online pókerterme, a Doyle’s Room reklámja miatt fogadta el a meghívás. Na ja, a terem nemrég váltott arculatot, így minden lehetőséget meg kell becsülniük, hogy népszerűsítsék…

Doyle Brunson akcióban – íme, a legenda utolsó nagy győzelme, azaz a tizedik WSOP-karkötő megszerzése (2005, 5 ezer dolláros no limit shorthanded texas hold'em verseny):

„Nem csak az üzletről van szó. Sétálok, autogramokat adok és fényképezkedem majd azokkal, akik annyira szeretik ezt a játékot, mint én magam” – mondta az utazásról a tíz WSOP-karkötővel és két pókervilágbajnoki címmel (1976 és 1977) rendelkező legenda. Sőt, Brunson állítólag még abba a pesti pókerklubba is elnéz, amit róla neveztek el (a terem az ötödik kerületben található).

A 76 éves „Texas Dolly” érkezésének természetesen a konferencia szervezői is örülnek, nem beszélve a magyar pókerrajongókról, akik pontosan tudják, hogy a világ legjobb pókeresei még messze nem olyan távolságtartóak, mint a többi sportág nagyágyúi, így biztosan lesz esély Brunson becserkészésére is – legalább egy kézfogás vagy egy néhány szó erejéig.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását