2024. április 24. - György

Minden idők legnagyobb visszatérései - videókkal

Az elmúlt évek legnagyobb visszatérése lehet Michael Schumacheré. De kié volt a sportvilág legnagyobb újrázása? A HírExtra sorba vette a sporttörténelem legszebb és legfeleslegesebb visszatéréseit.
2009. július 31. péntek 08:39 - Gedei Szilárd
Brett Favre

Tizenöt éven át, 1992 és 2007 között Brett Favre nevének említése elképzelhetetlen volt a Green Bay Packers csapatának említése nélkül. Az amerikai foci egyik legendája, a tömérdek csúcsot tartó irányító 1997-ben ráadásul a csúcsra is felért, a XXXI. Super Bowl-on vezette győzelemre a sajtfejűek gárdáját. 2008-ban aztán a klubhűséget emlegetve visszavonult, hogy aztán a következő szezonban már a New York Jets csapatánál játsza végig a szezont…

Michael Jordan

Jordané aztán valóban elképesztő történet. Bajnoki aranygyűrűk és MVP címek után, 1993-ban jelentette be az NBA valaha volt egyik legnagyobb sztárja, hogy felhagy a kosárlabdával. „Elértem a karrierem csúcsát. Úgy érzem, már semmi mást nem tudok bizonyítani” – nyilatkozta akkor a „Levegő ura”. A sporttól azonban nem tudott elszakadni, egy könnyed huszárvágással átnyergelt a baseballra, s egy harmadosztályú csapatban bénázott néhány hónapig.

Tizenöt NBA-szezon, hat aranygyűrű – íme, Michael Jordan pályafutásának tíz legellképesztőbb mozdulata:

Egy év kihagyás után azonban, ’95 márciusában ismét magára húzta a Bulls mezét, s elkezdődhetett a második nagy korszaka, melynek során ismét zsinórban három aranygyűrűt szerzett. „99 százalék, hogy végleg visszavonultam, habár még mindig ott van az 1 százalék” – búcsúzott másodszor ’99-ben, mint később kiderült, még mindig nem végleg. 2001-ben ugyanis – akkor már igazgatóként dolgozott a csapatnál – nem bírta tétlenül nézni a Washington Wizards vergődését, s piszlicsáré fizetésért ismét visszatért. 2003 áprilisában azonban eljött a páratlan pályafutás vége: nagy sírás-rívás, mez visszavonultatások és tapsvihar közepette végleg szögre akasztotta kosaras cipőjét.

Lance Armstrong

Néhány nappal a Tour de France után megállapíthatjuk, hogy „Livestrong” visszatérése nem lett az igazi. Az 1997-es, a hererákkal sikeresen megvívott küzdelme után ’99 és 2005 között zsinórban hét francia körversenyt nyerő amerikai kerékpáros „csak” harmadik lett az idei sárga trikóért vívott versenyben. A 37 éves legenda három évet pihent rá újabb visszatérésére, a számára minden bizonnyal csalódást jelentő összetettbeli harmadik hely után sem csügged, s bejelentette: tutira megpróbálja jövőre is legyőzni a mostanság igencsak legyőzhetetlennek tűnő spanyol Alberto Contadort…

Armstrong próbálkozik, de már nem az igazi... Rövid videó az idei Tour 16. szakaszának egyik Armstrong-támadásáról:



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását