2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lobbik közt kapkodja a fejét az új MÁV.vezér?

A Magyar Nemzet szerint azért késik a közösségi közlekedés, köztük a vasút bejelentett átalakítása, mert a frissen kinevezett MÁV-vezér most szembesül azzal, hogy a vasút kiadásainak lefaragását épp az MSZP lobbicsoportjai akadályozzák.
2009. július 28. kedd 09:35 - HírExtra
A napilap keddi számában megjelent cikk ismertetése szerint a vezérigazgatóvá is kinevezett Andrási Miklós MÁV-elnök eleinte magabiztosan nyilatkozott arról, hogy ésszerűbben is fel lehet használni azt a pénzt, amit a költségvetés biztosít az államvasútnak. A lap belső MÁV-forrásai szerint Andrási Miklós akkor értette meg, hova került, amikor áttekintette a cég rövid és hosszú távú kötelezettségeit.

Az informátor szerint az államvasút számára szolgáltatásokat nyújtó cégek tulajdonosi hátterében az MSZP erős emberei közül több is megtalálható.

Andrási Miklós dilemmája az, hogy a bajba került cégek talpra állítása rendszerint a beruházások visszafogásával jár. Csakhogy a szocialista lobbisták komoly bevételektől esnének el, ha Andrási leállítaná a fejlesztési forrásokat.


A lap arról is ír, hogy Andrási Miklós fizetése 3,5 millió forint havonta. Hogy ki lehessen fizetni számára ezt a pénzt, át kellett alakítani a MÁV Zrt. vezetői szerkezetét. Elnökként ugyanis nem kaphatott volna néhány százezer forintnál többet - így létre kellett hozni számára egy második vezérigazgatói státuszt is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását