2024. május 27. - Hella

Talpra állt a kórház

A debreceni Kenézy Kórház 500 millió forintos képalkotó diagnosztikai beruházásában nincs európai uniós és állami forrás, ez első jele annak, hogy a kórház anyagilag talpra állt.
2009. július 23. csütörtök 06:23 - HírExtra
A digitális radiológiai diagnosztikai rendszert egy külső cég alakította ki, a kórház pedig lízingeli havi tízmillió forint körüli összegért, de ezen felül öt éven át semmilyen működtetési pluszköltség nem terheli a kórházat - tette hozzá Ónodi-Szűcs Zoltán.

Lampé Zsolt, a kórház igazgatója elmondta: az egységes digitális rendszer lehetővé teszi, hogy a kórház és a járóbeteg-ellátó központ képalkotó vizsgálatainak értékelése mellett külső cégek, például határ menti romániai intézmények leletezését is elvégezzék. Erre Nagyváradról és Nagykárolyból már jeleztek igényt - jegyezte meg.

Bágyi Péter, a kórházi központi radiológiai diagnosztika osztályvezető főorvosa hozzátette: a meglévő hat szeletes computertomográf mellett egy új, tizenhat szeletest is üzembe helyeztek. Utóbbi a traumatológiai és a sürgősségi szinten kapott helyet, ezáltal külön tudják vizsgálni a baleseti ellátásra szoruló és az előjegyzett betegeket.

Kitért arra, hogy a foszforlemezes digitális rendszer költséghatékonyan forradalmasítja a hagyományos radiológiai vizsgálati eljárásokat, munkafolyamatokat. Ezután ugyanis már nem készülnek film alapú felvételek a Kenézy Kórházban, s szükségtelenné válnak a régi előhívó berendezések és a drága, környezetterhelő vegyszerek - fűzte hozzá a főorvos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását