2024. május 5. - Györgyi

Meghalt az operatőr, megbüntették Luc Bessonékat

Százezer euróra (28 millió forintra) büntette hétfőn Luc Besson francia filmogul filmvállalatát egy párizsi fellebbviteli bíróság egy operatőr haláláért, akit tíz éve halt szörnyet a Taxi 2 egyik kaszkadőrjelentének forgatása közben.
2009. június 29. hétfő 21:52 - HírExtra
A bíróság egyúttal Remy Julienne kaszkadőrrendezőt hat havi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú bírósági ítélet már elmarasztalta Besson cégét, az Europacorp filmvállalatot, és 18 havi felfüggesztett börtönt szabott ki a 79 esztendős kaszkadőrrendezőre, aki korábban a James Bond-filmek kaszkadőrjeleneteinek megrendezésével vívott ki magának elismerést.

A most született új ítélet gondatlanságból okozott emberölésben találta bűnösnek az Europacorpot. A bírói ítélet emellett elrendelte, hogy a vállalat és Julienne az operatőr szüleinek 20-20 ezer eurót (5,5 millió forint), két bátyjának pedig 10-10 ezer eurót (2,7 millió forint) fizessen.

Alain Dutartre 41 esztendősen vesztette életét 1999 augusztusában a Taxi 2 című száguldozós autós mozi forgatása során. Akkori híradások szerint rázuhant egy ugrató autó, és menten szörnyethalt. Julienne-t azzal vádolták, hogy nem fordított kellő figyelmet a jelenet megtervezésére és nem számolt a lehetséges kockázatokkal.

Még nem derült ki, hogy Bessonék vagy Julienne fellebbez-e az ítélet ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását