2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Eddig már tizenhárom életet követelt a gyilkos ár!

Tizenháromra emelkedett a csehországi árvizek áldozatainak száma. A legutolsó áldozatot - egy falusi tűzoltót - szombaton este találták meg az észak-morvaországi Sumperk melletti Bergovban.
2009. június 28. vasárnap 16:31 - HírExtra
A tűzoltót a mentési munkák közben sodorta el a víz, és két napig nem volt róla semmi hír. Jelenleg is két eltűnt személyt tartanak nyilván. Az áradások leginkább az észak-morvaországi Novy Jicín város szélesebb környékét sújtották. A régióba több mint félezer katona érkezett pénteken, akik segítenek a helyreállítási munkákban. Míg észak-morvaországban megnyugodni látszik a helyzet és megkezdődött a romeltakarítás, valamint a helyreállítás, kiömlöttek a dél-csehországi patakok.

Sumperk környékén, amely a második leginkább sújtott régió, kétszáz katona dolgozik. A kormány összesen ezer katonát ígért Észak-Morvaországnak. A katonáknak eredetileg csak vasárnapig kellett volna segíteniük, de Martin Barták, miután szombaton meglátogatta az árvíz sújtotta településeket úgy döntött, hogy a katonák szükség szerint tovább maradnak a helyszínen.

A heves esőzések következtében a dél-csehországi megáradt patakok majdnem tucatnyi települést öntöttek el, s vasárnapra virradóra, illetve vasárnap délelőtt mintegy 400 embert kellett kitelepíteni otthonából - közölte a dél-csehországi regionális tűzoltóság. Öt település körzetében harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Szlovákiában Bártfa, Felsővízköz, s részben Eperjes környékén áradtak meg a patakok. A bártfai körzet öt településén harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el vasárnap reggel. Négy településen több tucatnyi házat és gazdasági épületeket elöntött a víz, s anyagi károk keletkeztek. A régióban összesen hét településen rendeltek el másodfokú árvízvédelmi készültséget, miután a szombaton este lezúduló hatalmas mennyiségű csapadék következtében a patakok kiléptek medrükből. Több helyen az utak is járhatatlanok.

A Duna vízszintje a szlovákiai szakaszon a legújabb jelentések szerint mindenütt apad.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását