2024. május 2. - Zsigmond

SZDSZ: vissza az alapokhoz?

A meglévő bázison új arculattal, új szemlélettel és azt hitelesen képviselni tudó emberekkel új szervezetet kell felépíteni - nyilatkozta újságíróknak az SZDSZ országos tanácsának (ot) szombati ülése után a párt egyik elnökaspiránsa, Badacsonyi Szabolcs.
2009. június 27. szombat 16:29 - HírExtra
A politikus arra a kérdésre, hogy eddig mennyien támogatják indulását az elnöki posztért, azt mondta: az SZDSZ szabályai szerint a jelöltek csak a jelölési folyamat lezárulta után értesülhetnek erről, most pedig még e folyamat felénél tartanak. Hozzátette: úgy tudja, több helyi szervezet és ismeretei szerint a Komárom és a Somogy megyei választmány is az ő támogatásáról döntött.

Arra a kérdésre, hogy vállalná-e a pártelnökséget, azt mondta, ha azt érzi, hogy szélesebb körű támogatás áll a programja és az elképzelései mögött, akkor igen.
Badacsonyi Szabolcs véleménye szerint a Szabad Demokraták Szövetségének a jövőben nem a saját belső megosztottságával és a más pártokhoz való viszonyával kell foglalkoznia, hanem világos üzeneteket kell küldenie a választóknak arról, hogy mit akarnak tenni a jövőben, hogy milyen alternatívát nyújtanak, és akkor esély van arra is, hogy továbbra is parlamenti pártként működjenek.

Arra a kérdésre, hogy milyen viszonyt képzel el elnökként a Bajnai-kormánnyal, úgy felelt, mindenféle olyan intézkedést "kutya kötelességük" támogatni, amely azt szolgálja, hogy az ország mihamarabb, hosszú távú fejlődést biztosítva túljusson a válságon. Hozzátette: minden előterjesztést külön kell megvizsgálni.

Nem személyi kérdésekben látja az SZDSZ problémáinak megoldását - mondta. Az a lényeg, hogy képesek-e egységesen megjelenni, ugyanazt az arculatot képviselni a parlamentben, a parlamenten kívül, az ügyvivő testületben és az országos tanácsban. Ha ez működik, akkor sikeresek lehetnek, ha nem, akkor úgy is mindegy, hogy ki az elnök vagy a frakcióvezető - mondta.

Az SZDSZ országos tanácsa szombaton döntött hivatalosan arról, hogy július 12-én tartják a párt tisztújító küldöttgyűlését, amelyen megválasztják a tizenkét ügyvivőt és az új elnököt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. június 28. 07:16
kutya kötelességetek elmenni a ....1% GYEREKEK HÁT EKKORA TÁMOGATOTTSÁGGAL LEHET MÉG SZAVATOK TALÁN BOCSÁNATOTT KELLENE KÉRNI AZ ORSZÁGTÓL ÉS BEISMERŐ VALLOMÁST TENNI
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását