2024. május 2. - Zsigmond

Magyar Gárda kontra zsidók, kontra média – Tisztába tesszük!

A Magyar Gárda szombaton, a várban letagadta a holokausztot - kürtöli szét az MTI, s ekképp a magyar sajtó nagy része is. Csakhogy ez így nem igaz. Eközben a pártok kikelnek ellene, csakhogy ők is a téves állítás után mennek.
2009. április 20. hétfő 13:55 - Pásztor Balázs
Hogy mennyi Gárda van...

Mint azt a gárdapernél megírtuk, két magyar gárda létezik hivatalosan: van egy Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, amit bepereltek, és ami egyáltalán nem „alkalmaz” gárdistákat, és van a Magyar Gárda Mozgalom, amelyet a köznép és a sajtó általában gárdaként ismer és használ. A kép azonban ennél is árnyaltabb: 2008 október elején a mozgalmon belüli belviszály miatt a gárda akkori vezetője, Dósa István kilépett, és Őrzők néven saját gárda-szárnyat alapított - amit az új főkapitány, Kiss Róbert és a Mozgalom nem ismer el.



Ezt azért fontos megjegyezni, mert akik szombaton a várban voltak, azoknak semmi közük a köznyelvi gárdához - legfeljebb annyi, hogy egykor tagjai voltak. Ugyanis Dósa István vezette azt a mintegy 60 gárdistát, és pár száz szimpátia-tüntetőt, akik „Le a holokauszt dogmával" és a "Harmadik birodalom visszavág" feliratú táblákat tartottak a magasba. Beszédében Dósa kifejtette: a "holokausztból semmi sem igaz". Az eset érthető módon hatalmas felháborodást kavart a holokauszt emléknapjához kapcsolódó Élet Menete előtt egy nappal.

Perrel a hasonlóság ellen?

A Magyar Gárda hivatalos közleménye Dósa István főkapitány lemondásáról
A sajtóban szállingózó információk tisztázása végett a Magyar Gárda Egyesület szükségesnek tartja, hogy Dósa István főkapitány lemondásának hírét megerősítse. Dósa István az eltelt egy évben a rá nehezedő felelősség súlya alatt megroppant. A főkapitány 12 hónapos megbízatásának lejártához érve a Gárda irányítására, egységben tartására, valamint a megalapításkor lefektetett eszmei iránymutatás követésére alkalmatlanná vált. 2008. Szeptember 21. (magyargarda.hu)
Természetesen az utca emberét nem lehet megróni, hisz ugyanaz az egyenruha, ugyanúgy gárdának hívják magukat, így az emberek számára ők is a "Gárda", noha nem. Ez ügyben a HírExtra megpróbálta megkeresni a Mozgalom főparancsnokát, de csak Szabó Gábort, a Jobbik pártigazgatóját értük el, aki kifejezetten naprakész volt az ügyben. Elmondása szerint a megállapítás, miszerint a Magyar Gárda parádézott most szombaton a várban „óriási nagy tévedés, és a tényekkel szembe megy”, hisz „a gárda kettészakadt”. Megerősítette a fenti állításainkat, és azt is elmondta, hogy a „Dósa-féle szakadár csoport” miatt vezették be a Mozgalom gárdistáinál az azonosítószámokat - vagyis hogy meg lehessen különböztetni az Őrző-szárnytól, noha ezt nem nagyon kommunikálták le hangosan.

Azt is elmondta, hogy a címer és az egyenruha használatának megtiltását nem lehet jogi úton megoldani (mivel a Mozgalom nem egy hivatalosan bejegyzett szervezet), de más forrásokból értesültünk, hogy már közösség elleni izgatás vádjával eljárás indult Dósa ellen. A Jobbik és a Mozgalom elhatárolódott a szombati akciótól.

Az elhatárolódók közül kiemelekedik Dr. Feldmájer Péter, a MAZSIHISZ elnöke, aki szerint Magyarország az egyetlen európai ország, ahol a holokauszt-tagadásra nincs kidolgozott büntetőjogi keret. Hasonló képpen a zsidózás hallatára a nagypolitika is megmozdult.

Zsidózás és a politika

Az MSZP friss elnöke, Lendvai Ildikó közleményben kívánta elítélni a szombati megmozdulást, amelyben reflexből lenácizta az egész megmozdulást. Felkér minden illetékes szervet és minisztert, hogy keressenek jogi kiskapukat a tüntetés megbüntetésére - mert ugyanis be volt jelentve, erőszak nem történt, tiltott önkényuralmi jelkép meg nem került elő. Azonban az a legszomorúbb, hogy még egy „tájékozott” pártelnök is a "Magyar Gárdát" ítéli el ezért - „a neonáci demonstráció a Jobbik által alapított Magyar Gárda részvétele miatt brutális bizonyítékot adott arra, hogy a magyar radikális jobboldal és a neonáci mozgalmak között van szervezeti és személyes átfedés” - pedig annak ehhez semmi köze.

De nem csinált mást az SZDSZ sem, Gusztos Péter vezényletével: a neonáci demonstráció a Jobbik által alapított Magyar Gárda részvétele miatt brutális bizonyítékot adott arra, hogy a magyar radikális jobboldal és a neonáci mozgalmak között van szervezeti és személyes átfedés - mondta a Független hírügynökségnek. Az szdsz.hu-n található közleményben Gusztos tételesen kifejti: amiért a "Gárda" kinn volt szombaton és letagadta a holokausztot, azért a Jobbik igenis náci párt. Csakhogy a "Gárda" nem volt kinn.

Lehet ezt az egészet persze nem tudatlanságból, hanem a szélsőjobb lejáratása céljából is csinálni, csak hogy így inkább önmagukat égetik le - ami sajnos nem szokatlan a hazai belpolitikában. Talán egyszer megtanulják, hogy legalább ők - akik egy-egy párt nevében nyilatkoznak - járjanak utána annak, amiről beszélnek, mielőtt megszólalnának.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

juhi07
2009. április 24. 13:24
Ha nagylétszámú lesz a Magyar Gárda lesz majd a politukosoknak "benyalás" a szavazatokért!Most még a gazdáságot kirámoló zsidók és a nyakunkon élősködő cigányok szavazataiért megy a nyalás!
Baradlay
2009. április 20. 17:45
"19 vagy 20"? Egy viszont biztos ez a Gusztos
"gusztustalan" Peter egy hazaarulo,rossz biboldo!
Abbol el,hogy zsido!!!! Kotelet neki!
bagi
2009. április 20. 14:59
Na nehogy már el akarjátok megint tusolni a szélsőséges holokauszt tagadók mocskát? Totál mindegy, melyik Gárda volt, az egyik 19, a másik egy híjján 20. Mindegyik különböző szánalmas dumával próbálja legalizálni magát, aztán vagy az utcán, vagy a sajtóban uszít. Undorító mind. Mondom ezt én úgy, hogy a mai zsidók viselkedését és a pénzvilágban elfoglalt helyét utálattal fogadom...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását