2024. május 25. - Orbán

Szabó: az ombudsmanoknak jobban össze kell dolgozniuk

Az ombudsmanok szorosabb együttműködését javasolja Szabó Máté országgyűlési biztos az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
2009. április 9. csütörtök 15:50 - HírExtra
Szabó Máté a napokban még arról értekezett a nyilvánosságban, hogy "a legdrágább és a legpazarlóbb" a magyar ombudsmani rendszer, és ezért érdemes elgondolkodni egy olyan struktúrán, amelyben egy biztos és azok tematikus helyettesei működnének.

Sólyom László köztársasági elnök szerdán hivatalában fogadta az országgyűlési biztost és többek között arra is felhívta a figyelmét, hogy csak a másik három - az általános ombudsmannal egyenrangú - országgyűlési biztossal együttműködve hatékony a jogvédelem.

Szabó Máté a köztársasági elnök szavaira reagálva szerdán azt közölte, hogy az államfővel folytatott megbeszélést megszívlelendőnek és tanulságosnak tekinti.

Szabó Máté csütörtöki közleménye szerint "nyitott arra, hogy fontos ügyeket, sőt nagy témákat az ombudsmanok együttműködve, összehangolt formában dolgozzanak fel. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a maga részéről a közös munkához javasolja a most folyó projektjeit".

Az ombudsman 2009-ben az egyéni panaszokon túl a gyermekek, valamint a fiatalok és az erőszak problémáit, a sztrájkjogot, a fogyatékossággal élők jogainak érvényesülését, a hadsereg, a rendőrség, a nemzetbiztonság tevékenységének alapjogi helyzetét, az egyéni- és tömegközlekedésben részt vevők jogait vizsgálja. A biztos 2010-es munkájának központi projekttémájaként jelölte meg a hitelválságot és annak következményeit, valamint az időskorúak jogainak érvényesülését - tartalmazza Szabó Máté közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását