2024. április 27. - Zita

Orbán: szeptember már késő

Későinek nevezte a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjúban Orbán Viktor azt, ha szeptemberben lenne előre hozott országgyűlési választás.
2009. március 30. hétfő 07:10 - HírExtra
A Fidesz elnöke arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz a felvetéshez, hogy szeptember elején lehetnének az előre hozott választások, azt mondta: "ez késő, minél hamarabb előre hozott választás kell".

Orbán Viktor szerint "levitézlett pártok alkuiból" nem lehet erős kormányt létrehozni. Azt mondta: párthovatartozás nélkül már mindenkinek az az érdeke, hogy előrehozott választások legyenek. Szerinte a változásnak egyetlen akadálya "a hatalmukhoz ragaszkodó kormánypolitikusok személyes érdeke".

A pártelnök szólt arról is, hogy benyújtották a választási törvényről szóló törvénymódosításukat, ami 72-ről 42 napra rövidítené le a kampányidőszakot. Hozzátette: ha ezt elfogadja a parlament, nem lenne akadálya annak, hogy június 7-én, az Európai Parlamenti választásokkal együtt új országgyűlési képviselőket és új kormányt is választhasson az ország.

Arra a kérdésre, hogy ki lehetne a Fidesz miniszterelnök-jelöltje egy új választáson, Orbán Viktor azt mondta: a Fideszben jelöltekben sohasem volt hiány, ha eljön a pillanat, megtalálják a megfelelő embert. Hozzátette: a kormányzati munkára való felkészülés politikai munkáját ő, a szakmait Navracsics Tibor vezeti.

Orbán Viktor szerint az új kabinetben erős személyiségekre lesz szükség. Mint fogalmazott, alapvetően nem tartja fontosnak, hogy a legjobb szakember legyen a miniszter, mert "az előző években láttuk azt, hogy a kiváló szakértők hogyan mondtak csődöt". Szerinte aki pozíciót oszt, az csak rossz kormányt tud alakítani, a jó kormányhoz munkát kell osztani. Azok közül kell választani embereket, akik a legjobban végzik a munkájukat - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását