2024. május 17. - Paszkál

Sorsdöntő meccsek – támadó futball, vagy a vég!

Muszáj nyerni! Vagyis életben kell maradni Albánia után is. A kötelező letudása, vagy kis lépés a dél-afrikai világbajnokság felé? Végre pörög kis hazánk labdarúgó válogatottja!
2009. március 28. szombat 15:59 - Gedei Szilárd
Talán Dél-Afrikáról is lehet már álmodozni – ezzel a címmel jelent meg a sportnapilapban egy interjú Hajnal Tamással, a Borussia Dortmund magyar válogatott középpályásával. Bizony, lehet, de ha nyerni akarunk Tiranában, akkor nem érdemes.

Győzni kell, de tényleg...


Hangulatjelentés
Elszántak vagyunk” – Hajnal Tamás (Borussia Dortmund)
Az edzéseken egymást bátorítjuk, segítjük, mert a győzelem a célunk” – Fülöp Márton (Sunderland)
Alighanem megpróbálnak majd megfélemlíteni minket a hazai szurkolók” – Gyepes Gábor (Cardiff City)
"Remek a hangulat, most már csak annyi a dolgunk, hogy nyerjünk" – Rudolf Gergely (Debrecen)
Hat pontot tervezek erre a két meccsre” – Erwin Koeman (szövetségi kapitány)
Ha ugyanis nem nyerünk, lényegében elbúcsúzhatunk attól a reményünktől, hogy úgy forduljunk a selejtezősorozat célegyenesébe: még van valami kis esélyünk kijutni a 2010-es vébére. Itt jegyezzük meg: ha parádés játékkal húzzuk be március 28-án, szombaton Albánia ellen és április 1-én, jövő szerdán Málta ellen a három-három pontot sem kerülünk sokkal közelebb a végső célhoz, a ’86 óta áhított bravúrhoz.

Ősszel ugyanis még egyszer látogatást tesznek nálunk a svédek, oda-vissza „megjárjuk” Portugáliával és a végén még a dánoknál is tiszteletünket kell tennünk. Ez pedig négy olyan meccs, melyek után akár az első helyről is visszacsúszhatunk a negyedikre.

Ugyan Gera Zoltán nem játszhat Albánia ellen, de Málta ellen hasonló csodát várunk tőle: ezt a múlt hét végén a Manchester United ellen szerzett gólját az UEFA a hét góljának választotta.

Valós esély a továbbjutásra?


Világbajnoki selejtezőcsoportunk állása
1. Dánia 7 pont (3 meccs)
2. Magyarország 7 pont (4)
3. Albánia 6 pont (5)
4. Portugália 5 pont (4)
5. Svédország 5 pont (3)
6. Málta 1 pont (5)
Csak először kerüljünk fel arra az első helyre! Az albánok ugyanis – hangulatjelentésekből kitűnik – szintén győzelemre készülnek ellenünk. Arie Haan, az Erwin Koemanhoz hasonlóan szintén holland szövetségi kapitány például ehhez hasonló mondatokkal próbálja a magyar csapatra helyezni a felesleges súlyt: „Ha a magyarok nyernének Tiranában, be kell látnom, Erwin Koeman csapata előtt valós esély nyílik a továbbjutásra”.

De mi van akkor, ha igaza lesz?

A HírExtra szakértője, Mészöly Kálmán is (aki maga is volt szövetségi kapitány annak idején, nem is egyszer) habitusához híven feltétel nélküli támadófutballt vár a Koeman-fiúktól.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását