2024. május 17. - Paszkál

Szörnyű iskolai lövöldözés Németországban - legalább 17 halott, a gyilkost is lelőtték!

A Stuttgarttól nem messze lévő Winnenden városában egy tizenhét éves fiú, fekete kommandós ruhában besétált a helyi iskolába és lövöldözni kezdett. Legkevesebben tizenheten meghaltak, az elkövető pedig elmenekült - a rendőrség hosszú hajsza után lelőtte.
2009. március 11. szerda 13:55 - Pásztor Balázs
A tragédia körülményei

Szörnyű nap virradt Winnesdonra, a mindössze 27 600 lakossal rendelkező, Stuttgarttól 20 kilóméterre lévő városra. Német források szerint reggel fél tízkor, egy tizenhét éves, az Albertville műszaki középiskolába tanuló diák sétált be az oktatási intézménybe és több osztályteremben tüzet nyitott. Több hírforrás szerint a halottak száma eddig tizenhét fő (mind diák), sok a sebesült, és a pontos indítékról nem tudni.

Annyiból viszont egyedi az eset, hogy az elkövető nem lett öngyilkos, és nem maradt benn túszokkal, hanem elmenekült a helyszínről - a rendőrök szabályos embervadászatot folytattak utána, majd délután egy óra körül lelőtték. Viszonylag nagy a hírzárlat is: a rendőrség nem mond szinte semmit, és mind a város, mind az iskola honlapja elérhetetlen.



Németországi iskolai lövöldözések

Nem ez az első eset, hogy Németországban iskolai lövöldözés történik. 2002-ben, az erfurti főiskola egyik tanulója rendezett brutális mészárlást: magával együtt 17 diákkal végzett. 2006-ban Emsdettenben egy maszkot viselő ember kezdett el lövöldözni a helyi iskolában, majd robbanóanyagot is használt - 11 embert megsebesítve, mielőtt öngyilkos lett.  2007-ben pedig a kölni rendőrség akadályozott meg egy mészárlást: az egyik tervezőt elfogták, míg a másik a villamos alá ugrott a rendőrök elöl.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását