2024. május 23. - Dezső

1,7 milliárd, nem rossz!

Az európai uniós Leader-program keretében 1,7 milliárd forintot fordíthat térségfejlesztésre 24 észak-szabolcsi település - közölte Bodnár János, a fényeslitkei székhellyel működő Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület munkaszervezetének vez
2009. január 1. csütörtök 09:11 - Hírextra
Az érintett települések önkormányzatai, vállalkozásai, civil és egyházi szervezetei eddig 15 pályázatot nyújtottak be a támogatás elnyerésére - közölte a területfejlesztési tisztségviselő.

Hozzátette: településenként 2-3 pályázat benyújtására számítanak január 10-ig az egyesülethez tartozó kisvárdai és záhonyi kistérségből, ami azt jelenti, hogy 70-80 támogatási kérelmet bírálhatnak majd el.

A pályázók mikrovállalkozások létrehozásához és meglévők munkahelyteremtési fejlesztéséhez, a falusi turizmus befektetéseihez, továbbá falufejlesztéshez, valamint a vidéki örökség megőrzéséhez kaphatnak forrást.

Bodnár János kiemelte: a pályázatok értékelését, pontozását és rangsorolását a közhasznú egyesületnél végzik el, azaz a körülmények ismeretében helyben születik döntés arról, hol és mire használják fel a rendelkezésre álló 1,7 milliárd forintos keretet.

A tízezer lakos feletti Kisvárda nem tartozhat a 24 észak-szabolcsi települést érintő Leader-közösséghez. A térség három kisvárosa, Dombrád, Mándok és Záhony viszont igen, az együttesen 13 ezernyi lakosával. Tagtelepülés rajtuk kívül további 21 környékbeli község, 36 ezer lakossal.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a felső-szabolcsi mellett további hat Leader Helyi Akciócsoport működik. A hét közösség több mint 14 milliárd forint támogatást kaphat térségfejlesztésre, egyenként 1,7-2,2 milliárd forint áll rendelkezésükre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását