2024. május 13. - Szervác, Imola

A Vidor-fesztivál és a hulladék

A megye valamennyi oktatási intézményére kiterjedő környezetvédelmi vetélkedősorozatot indít hamarosan a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Hulladékgazdálkodási Társulás - hirdették meg szervezet standján, a hétvégén zárult nyíregyházi Vidor-fesztiválon.
2008. szeptember 7. vasárnap 12:42 - Hírextra
A társulás vasárnapi közleménye szerint a fesztivál ideje alatt többek közt környezetvédelmi vetélkedővel és a szelektív hulladékgyűjtésre tanító ügyességi játékokkal próbálták elősegíteni a környezettudatos magatartásra nevelést, valamint bemutatni az ország legnagyobb hulladékgazdálkodási beruházását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Hulladékgazdálkodási Társulás standján elméleti tesztekkel próbálhatták ki a magukat környezettudatosnak gondoló látogatók, de volt például hulladék-szétválogató verseny is, amellyel a szelektív hulladékgyűjtésre, valamint hulladékgazdálkodás lényegére, illetve fontosságára akarták felhívni a figyelmet - olvasható a dokumentumban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Hulladékgazdálkodási Program 240 települést érint, köztük 229-et Szabolcs-Szatmár-Beregből, és 11-et Borsodból. A térség 600 ezer lakója részére az Európai Unió támogatásával létrehozandó, mintegy 35 millió euróba - körülbelül kilencmilliárd forintba - kerülő szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer három gyűjtőkörzetben oldja majd meg a háztartási hulladék biztonságos gyűjtését, szállítását, elhelyezését, illetve ártalmatlanítását.

A kisvárdai hulladékkezelő komplexum kialakításán tavasz óta dolgoznak a szakemberek, rövidesen megkezdődik a nyíregyházi, és még az ősz folyamán a nagyecsedi telep kialakítása is - emlékeztetett a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását